MENIU CAUTĂ
, de Cristian Burcioiu

Fundația Vodafone România a modernizat toate cele 41 de centre de transfuzii din țară. Proiectul, care a ajuns la final, a fost finanțat cu peste un milion de euro

Distribuie

O parte a problemei acute a sistemului sanitar românesc - slaba sau chiar inexistenta dotare a centrelor de transfuzii de sânge - a fost rezolvată prin proiectul de modernizare a celor 41 de astfel de unități din toată țara. Gândit și pus în practică de Fundația Vodafone România și de Asociația REACT, programul, derulat în trei etape începând din 2014, a ajuns la final. Investiția se ridică la peste un milion de euro. 

Programul ”O șansă la viață” a demarat în 2008 prin acțiuni de informare legate de importanța donării benevole și periodice de sânge, dar și prin campanii mobile de donare de sânge. De-a lungul anilor, proiectul în care Fundația Vodafone România a investit peste un milion de euro s-a extins și a atins o latură vitală a sistemului sanitar românesc: renovarea și dotarea centrelor de transfuzii. În cadrul proiectului, pe lângă reabilitarea spaţiilor, au fost achiziţionate scaune de recoltare, aparate de aer condiţionat pentru laboratorul sangvin, centrifuge, hemomixere, frigidere şi congelatoare pentru stocarea sângelui, mobilier nou, în funcție de nevoile fiecărei unități medicale.

Centrul de transfuzie sanguina de la Alba Iulia se numără printre unitățile medicale care au intrat în programul de reabilitare -modenizare al Fundației Vodafone România

Centrul de transfuzie sanguina de la Alba Iulia se numără printre unitățile medicale care au intrat în programul Fundației Vodafone România. Așa arăta înainte de a fi renovat și dotat

Investiția a adus mai mulți donatori în centrele de transfuzii

”Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzie din țară au fost una dintre prioritățile noastre de investiție în domeniul sănătății. Ne bucurăm să sărbătorim încheierea acestui proiect și să vedem cum investiția noastră se traduce în creșterea numărului de donatori, mai ales al celor care donează periodic sânge, care astfel pot salva vieți”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

”O șansă la viață” a devenit astfel cel mai mare program de donare de sânge din România, iar la campaniile derulate de Fundația Vodafone România au fost mobilizați peste 6.000 de angajați donatori ai companiei. În timp, alte 40 de firme au început să organizeze sesiuni de donare în sediile proprii. Prin derularea acestui program, media de vârstă a donatorilor a scăzut, iar 30 de procente din sângele donat provin de la donatori tineri fideli.

Două decenii, 1.132 de programe derulate, trei milioane de beneficiari

În cei peste 20 de ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri, în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, care au avut aproape trei milioane de beneficiari. Mai multe detalii pe www.fundatia-vodafone.ro, https://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

Citește mai multe despre Fundatia Vodafone Romania pe Libertatea.

Comentarii