MENIU CAUTĂ

GALERIE FOTO| Cel puțin 14 persoane au murit în Filipine din cauza taifunului Mangkhut

Distribuie

Taifunul Mangkhut a lovit, vineri noapte, Filipine și cel puțin 14 persoane au fost ucise, au anunţat responsabilii din domeniul gestionării în caz de dezastre, citați de BBC News.

Consiliul naţional filipinez de management şi reducere a riscurilor la dezastre a declarat că bilanţul se bazează pe rapoartele iniţiale şi este posibil să crească

Taifunul Mangkhut, care a avut la un moment dat rafale maxime de 305 km/h înainte de a părăsi uscatul înainte de prânz şi a se îndrepta spre China şi Vietnam, a scăzut în intensitate, cu viteze ale vântului de 170 km/h.

Agenţia meteorologică din Filipine, PAGASA, a redus nivelul de alertă, însă a avertizat că pericolul este departe de a fi fost înlăturat, întrucât continuă furtunile şi ploile abundente care ar putea declanşa inundaţii şi alunecări de teren.

Inundaţii se produc în mai multe provincii şi în multe zone din capitala Manila. Mai mult de 40 de alunecări de teren au fost înregistrate în regiunea Cordillera. Furtuna a avariat, de asemenea, multe case şi a forţat evacuarea a peste 60.000 de gospodării din regiunea de nord a Filipinelor.

Mangkhut, cel mai puternic taifun din acest an, este aşteptat să lovească în restul weekendului Hong Kong şi China continentală şi să ajungă în regiunea nordică a Vietnamului în dimineaţa zilei de luni 17 septembrie, cu ploi abundente şi vânturi puternice în 27 de provincii şi oraşe din centrul şi nordul ţării.

Tot în această perioadă, în Oceanul Atlantic s-a format uraganul Florence care a lovit coasta de est a Statelor Unite și peste 1,7 milioane de oameni au fost evacuați din patru state cu ieșire la Atlantic.


Citește și: Românul dispărut în Istanbul este în continuare de negăsit. Libertatea a obținut ultima fotografie cu Salvatore Popescu


Citește mai multe despre Filipine și taifun pe Libertatea.

Comentarii