Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > GALERIE FOTO | Mesajul reginei Elisabeta la banchetul organizat în cinstea lui Donald Trump: ”Valorile şi interesele noastre comune vor continua să ne unească”

GALERIE FOTO | Mesajul reginei Elisabeta la banchetul organizat în cinstea lui Donald Trump: ”Valorile şi interesele noastre comune vor continua să ne unească”

Banchetul organizat luni seară la palatul Buckingham de regina Elisabeta a II-a în cinstea președintelui american Donald Trump și a familiei acestuia a fost un eveniment fastuos și opulent.

La eveniment s-au servit patru feluri de mâncare s-au folosit peste 2.000 de bucăţi de tacâmuri de argint şi punctul culminant a fost toastul ținut de Trump în cinstea reginei.

Cuplul prezidențial american a participat pentru prima dată la un banchet britanic regal, în timp ce Elisabeta a II-a a Marii Britanii este gazda unei vizite de stat pentru a 113-a oară.

Eticheta cere ca invitaţiile pentru vizitele de stat să fie adresate de către guvern, dar regina este cea care îndeplineşte rolul de gazdă.

După ce a fost salutat la Palatul Buckingham cu salve de tun, Trump a participat la un prânz privat cu monarhul britanic şi a luat ceaiul cu Prinţul Charles la Clarence House.

La începutul banchetului, așa cum cere protocolul, suverana britanică a ținut un toast în cinstea cuplului prezidențial și a transmis: „Îndreptându-ne privirile spre viitor, sunt încrezătoare că valorile şi interesele noastre comune vor continua să ne unească”.

Continuând, Regina a spus: „În această seară sărbătorim o alianţă care a contribuit la asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru ambele noastre popoare timp de decenii şi care cred că va continua mulţi ani de acum înainte”.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

În discursul său, Donald Trump a avut cuvinte de laudă la adresa suveranei, amenintind de momentul din cel de-al doilea Război Mondial când foarte tânără fiind, aceasta a reparat motorul unui camion militar. „Acel mecanic tânăr era viitoare regină – o femei măreaţă, măreaţă. Legătura dintre naţiunile noastre a fost pecetluită pentru totdeauna în acea măreaţă cruciadă”.

„Onorând victoria şi moştenirea noastră comună, afirmăm valorile comune care ne vor uni în viitor; libertate, suveranitate, auto-determinare, statul de drept şi drepturile ce ne-au fost acordate de Dumnezeu atotputernic”, a mai spus şeful statului american.

Apoi a început banchetul: file de halibut pregătit la aburi cu mousse de creson, urmat de spată de miel Windsor şi sablé de căpşuni cu cremă de lămâie şi verbină, precum şi o selecţie de
fructe proaspete asortate. Vinurile oferite au inclus un spumant englezesc Windsor Great Park din 2014 şi un Chateau Lafite Rothschild din 1990, scrie Reuters.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

A fost folosit un serviciu de masă argintat „Grand Service”, comandat de George al IV-lea pe când era Prinţ de Wales în 1806. Serviciul conţine peste 4.000 de piese, inclusiv farfurii şi 107 policandre.

Aranjamentele florale pentru eveniment au fost în nuanţe văratice de roz, alcătuite din sângele voinicului, bujori de diferite culori, trandafiri Avalanche, micsandre şi nemţişor. Fiecare şervet este împăturit sub formă de bonetă olandeză de o persoană special însărcinată pentru aceasta, Yeomanul Celarului de porţelanuri şi sticlă.

La banchetul oficial, la care codul vestimentar cere ca bărbaţii să poartă cravată albă şi frac, iar femeile rochii de seară, soţia preşedintelui american a purtat o rochie Dior Haute Couture din crep de mătase crem cu detalii din tul de mătase.

Donald Trump este al treilea preşedinte american, alături de Barack Obama şi George W. Bush, care a avut parte de o vizită de stat oficială sub regina Elisabeta. Monarhul britanic s-a întâlnit cu toţi cei 13 preşedinţi americani care au fost în funcţie în timpul domniei sale, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Foto: EPA & Hepta


Citește și: FOTO | Corespondență Libertatea de la Bienala de Artă de la Veneția 2019: de la epava unui vas pe care au murit 1.000 de imigranți până la performance-ul de pe o plajă artificială, cu care Lituania a câștigat Leul de Aur


 

Close
Închide
  Close