Mergi direct la conținut »
Gara de Nord va fi reabilitată pentru Campionatul European de Fotbal din 2020. Explicațiile ministrului Transporturilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Gara de Nord va fi reabilitată pentru Campionatul European de Fotbal din 2020. Explicațiile ministrului Transporturilor

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat că lucrările de modernizare a Gării de Nord din București vor fi realizate înainte de începerea Campionatului European de Fotbal din 2020.

De Răzvan Mihalașcu,

Ulterior, obiectivul va fi supus unor lucrări mai ample.

„Gara de Nord intră în reabilitare, sunt sume alocate, mai ales că în cursul anului viitor va fi şi Campionatul European de Fotbal Euro 2020″, a spus ministrul Transporturilor, conform Agerpres.

Răzvan Cuc nu a putut preciza când vor începe lucrările și nici care va fi valoarea acestora. Ministrul Transporturilor a precizat că trebuie să verifice în ce stadiu este caietul de sarcini pentru lansarea licitației.

„Modernizarea va fi una de amploare, dar cu siguranţă în prima parte vom face o modernizare care să se finalizeze până la începerea campionatului. Acolo trebuie regândit totul, un concept nou”, a mai declarat Răzvan Cuc.

De asemenea, ministrul Transporturilor a apreciat că șantierul primei etape de modernizare a Gării de Nord va fi finalizat până la începerea campionatului, în iunie 2020.

Bucureștiul va găzdui pe Arena Națională patru meciuri: trei în grupa C (pe 14, 18 și 22 iunie 2020) și o optime de finală pe 29 iunie 2020. În cazul calificării la EURO 2020, Naționala României va juca cel puțin două meciuri pe Arena Națională.

Biletele pentru Euro 2020 au fost puse în vânzare.

foto: Hepta


Citește și:

VIDEO/ În timp ce instituțiile pasează de la una la alta responsabilitatea, tatăl unui copil care a murit într-o fosă septică a luat singur măsuri: „Nici în ziua de azi nu a venit nimeni să mă întrebe de ce am cimentat eu fosa”

Close
Închide
  Close