Mergi direct la conținut »
FOTO | Gest emoționant făcut de zeci de oameni în memoria victimelor atentatului de la Strasbourg Galerie foto
10imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Gest emoționant făcut de zeci de oameni în memoria victimelor atentatului de la Strasbourg

FOTO | Gest emoționant făcut de zeci de oameni în memoria victimelor atentatului de la Strasbourg

Zeci de oameni s-au adunat în centrul orașului Strasbourg pentru a aprinde lumânări și a lăsa flori, în memoria victimelor atacului terorist de la Târgul de Crăciun, petrecut marți seara.

Două persoane au murit, o alta este moarte cerebrală, și alte 12 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi și din informațiile adunate de aceștia ar fi vorba de un atentat terorist. Atacatorul este Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Atacatorul ar fi strigat ”Allahu Akbar” în momentul în care a deschis focul asupra oamenilor nevinovați. El s-a născut în Franța, provenind dintr-o familie cu origini nord-africane.

Cherif Chekat era cunoscut autorităților pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul.

Printre victime se numără și un jurnalistul italian Antonio Megalizzi, în vârstă de 28 de ani. Antonio este orginar din Calabria. S-a mutat la Trento, pentru a face parte din proiectul Europhonica, un proiect radiofonic universitar. Ulterior, Meglizzi a fost selectat pentru a face parte din prima redacție radio europeană. Tânărul se afla la Strasbourg împreună cu colegi de-ai săi pentru a urmări ultima ședință a Parlamentului European a anului și pentru a afla cele mai noi informații despre Brexit.


CITEȘTE ȘI: Postul cel mai căutat la Spitalul din Vaslui nu este cel de medic ci… de șofer. Câți candidați s-au bătut pe un loc. Salariul ajunge la 3.400 de lei


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close