De Mihai Niculescu,

Reprezentanții gigantului din Mountain View nu au comentat decizia, dar nu este prima dată când anumite softuri sunt șterse din magazinul de aplicații al Google, pe motive de securitate al utilizatorului. Nu au fost însă șterse până acum în bloc 46 de aplicații ale aceluiași producător, și chinez pe deasupra. Mai mult, sunt binecunoscute tensiunile producătorului Huawei cu Guvernul SUA, precum și interdicția impusă de Google de a echipa produsele Huawei cu serviciile software Android dezvoltate de americani.

În cazul de față, Google a scos din magazinul său cel puțin 46 de aplicații ale producătorului chinez iHandy, arată businessinsider.com. Una dintre aceste aplicații adunase mai bine de 50 de milioane de descărcări și era o aplicație de selfie, Sweet Camera.

Reprezentanții companiei chineze s-au declarat surprinși de decizia Google și susțin că nu au primit nici o explicație – dar au declanșat verificări interne, arată sursa citată.

Printre aplicațiile eliminate mai sunt una pentru horoscop și una de securitate. Toate softurile eliminate însumau zeci de milioane de downloaduri.

Un reprezentant al Google a refuzat să explice de ce au fost eliminate aplicațiile, dar a precizat că au loc verificări ale acestora. De cealaltă parte, directorul iHandy, Simon Zhu, a precizat că încearcă să înțeleagă motivul interdicției și speră că aplicațiile vor fi repuse în Play Store. Numai cinci din produsele companiei chineze se mai regăsesc acolo în acest moment.

Aplicațiile chinezilor sunt prezente și pe magazinul de aplicații al Apple, pentru Iphone și iPad. Cel puțin 12 se aflau acolo, arată sursa citată.

Citeşte şi:

Opt funcționari ai Primăriei Timișoara au mers în vizită la fabrica de tramvaie din Turcia, dar s-au relaxat și în baloane! Distracție în Cappadocia

Un licăr de speranță într-un spital din Constanța măcinat de corupție, mizerie și infecții. O secție pentru nou-născuți a fost construită de la zero de două ONG-uri și mii de donatori

Curajul și păcatele a trei mame care încearcă să-și învețe copiii să nu ajungă ca ele

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse