„Situaţia din Minneapolis nu mai are legătură în niciun fel cu omorârea lui George Floyd, ci cu atacarea societăţii civile, inocularea fricii şi perturbarea marilor noastre oraşe’, a spus Walz într-un briefing de presă, transmite Agerpres.

Jon Jensen, comandantul Gărzii Naţionale din Minnesota, a indicat că vor fi desfăşuraţi aproximativ 2.500 de soldaţi. Guvernatorul mobilizase deja un contingent numeros de membri ai Gărzii, care au patrulat pe străzile din Minneapolis vineri noaptea.

O secție de poliție din Minneapolis a fost incendiată, în a treia zi de proteste după moartea tragică a unui bărbat de culoare. Primarul din Minneapolis, Jacob Frey, a afirmat că protestele sunt provocate de oameni care ‘nu sunt locuitori’ ai oraşului.

Reacţia preşedintelui american

Preşedintele Donald Trump a scris sâmbătă, pe Twitter, că demonstranţii care protestau în faţa Casei Albe ar fi fost „întâmpinaţi cu cei mai feroce câini şi cu cele mai ameninţătoare arme pe care le-am văzut” dacă ar fi sărit gardul Casei Albe, transmite Reuters, conform Agerpres.

Într-o serie de postări pe Twitter, preşedintele a făcut apel la susţinătorii săi să se strângă sâmbătă seara în faţa Casei Albe. „Diseară înţeleg că este seara MAGA la Casa Albă ??”, a scris el cu majuscule, MAGA fiind iniţialele sloganului său „MakeAmerica Great Again”.

Sute de persoane au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit sugrumat de un poliţist.

Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.

Citeşte şi:

Romii sunt pregătiți de 164 de ani să se emancipeze. Guvernul ce face? Cine sunt adevărații profitori ai sclaviei moderne a acestora

Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare de 3.000 de lei, pentru că a fumat şi nu a purtat masca la birou. Alți 4 membri ai Executivului, amendați

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI