De Răzvan Mihalașcu,

„Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Guvernul Dancilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, în contextul în care acesta a comunicat ca amână anunţul unei investiţii în Turcia”, se arată într-un comunicat Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ștefan- Radu Oprea a făcut această declaraţie în cadrul Conferinţei Naţionale Şcoala profesională în sistem-dual – Alternativa de excelenţă pentru rezolvarea crizei forţei de muncă în industria auto, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto Bucureşti.

Potrivit sursei citate, grupul Volkswagen a amânat decizia privind construirea unei fabrici în orașul Manisa în Turcia, a precizat un purtător de cuvânt al producătorului auto german.

Volkswagen a luat această hotărâre, având în vedere criticile internaționale la adresa ofensivei militare derulate de armata turcă asupra kurzilor, în nordul Siriei, precum posibilele efecte pe le-ar putea avea asupra imaginii companiei.

„Monitorizăm cu atenţie actuala situaţie şi urmărim cu îngrijorare actualele evoluţii”, a precizat oficialul VW.

Volkswagen intenționează să construiască o nouă uzină în Europa de Est și a luat în calcul mai multe state, printre care România, Serbia și Bulgaria. Grupul german a optat, până la urmă, pentru Turcia.

Citeşte şi:

Volkswagen ar putea să construiască o fabrică la Arad. Grupul german a amânat construcția din Turcia din cauza ofensivei asupra kurzilor, iar România a revenit printre opțiuni

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire