De Răzvan Mihalașcu,

„Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Guvernul Dancilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, în contextul în care acesta a comunicat ca amână anunţul unei investiţii în Turcia”, se arată într-un comunicat Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ștefan- Radu Oprea a făcut această declaraţie în cadrul Conferinţei Naţionale Şcoala profesională în sistem-dual – Alternativa de excelenţă pentru rezolvarea crizei forţei de muncă în industria auto, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto Bucureşti.

Potrivit sursei citate, grupul Volkswagen a amânat decizia privind construirea unei fabrici în orașul Manisa în Turcia, a precizat un purtător de cuvânt al producătorului auto german.

Volkswagen a luat această hotărâre, având în vedere criticile internaționale la adresa ofensivei militare derulate de armata turcă asupra kurzilor, în nordul Siriei, precum posibilele efecte pe le-ar putea avea asupra imaginii companiei.

„Monitorizăm cu atenţie actuala situaţie şi urmărim cu îngrijorare actualele evoluţii”, a precizat oficialul VW.

Volkswagen intenționează să construiască o nouă uzină în Europa de Est și a luat în calcul mai multe state, printre care România, Serbia și Bulgaria. Grupul german a optat, până la urmă, pentru Turcia.

Citeşte şi:

Volkswagen ar putea să construiască o fabrică la Arad. Grupul german a amânat construcția din Turcia din cauza ofensivei asupra kurzilor, iar România a revenit printre opțiuni

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă