Mergi direct la conținut »
Guvernul declanșează o majorare de capital de 170 de milioane de lei la Poșta Română pentru ca aceasta să își poată plăti taxele restante
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Guvernul declanșează o majorare de capital de 170 de milioane de lei la Poșta Română pentru ca aceasta să își poată plăti taxele restante

Guvernul declanșează o majorare de capital de 170 de milioane de lei la Poșta Română pentru ca aceasta să își poată plăti taxele restante

Guvernul a adoptat o în ședința de ieri o hotârâre prin care capitalul social al Poștei Române va fi majorat cu 170 de milioane de lei, suma fiind destinată achității datoriilor restante la bugetul general consolidat.

De Daniel Ionașcu,

”Este vorba, într-adevăr, de o dublă investiţie în Poşta Română, o investiţie de capital, cu care datoriile noastre către ANAF sunt practic stinse, cât şi o investiţie de încredere în capacitatea Poştei de a redeveni o companie puternică şi profitabilă”, a declarat Elena Petraşcu, directorul general al Poştei Române, într-un comunicat.

După publicarea Hotărârii de Guvern, Poșta va convoca Adunarea Generală a Acționarilor. Aceasta va lua ulterior decizia pentru majorarea de capital.

Poșta, vechi client al Fiscului

Compania este deținută de către stat, prin Ministerul Comunicațiilor (75%) și Fondul Proprietatea (25%).

Anterior, Fondul Proprietatea s-a opus față de orice majorare de capital.

Compania belgiană de poștă, bpost, a vrut să cumpere în 2014 Poșta Română, dar a renunțat la idee după ce a descoperit datoriile.

Reporterii Libertatea au arătat recent cum procesează Poșta coletele venite din China, generând întârzieri imense pentru consumatori. În urma reportajului, compania a anunțat că va moderniza activitatea de sortare a coletelor venite din străinătate.

Close
Închide
  Close