De Flavius Toader,

Executivul țării a hotărât să sfideze Biserica, după ce Sfântul Sinod a refuzat să anuleze slujbele religioase, într-un moment în care autoritățile elene fac eforturi pentru controlul epidemiei de coronavirus.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a scris luni seară pe Twitter că guvernul va suspenda serviciile în toate lăcașurile religioase, indiferent de religie sau dogmă. ”Bisericile rămân deschise doar pentru rugăciuni individuale. Protejarea sănătății publice necesită decizii clare” a spus premierul, potrivit Greek Reporter.

Autoritățile au anunțat luni că peste 330 de oameni sunt infectați cu noul coronavirus și cel puțin patru au murit.

Într-un mesaj separat, ministrul Educației, Niki Kerameus, a subliniat că slujbele vor fi suspendate în perioada 16-30 martie.

Sfântul Sinod anunțase, anterior, sub presiunea tuturor partidelor politice, că va scurta durata slujbelor din timpul săptămânii, dar că va continua totuși să oficieze liturghia de duminică, între 7 și 8 dimineață.

Conducerea Bisericii a mai hotărât să suspende oficierea cununiilor religioase și a botezurilor pentru următoarele câteva săptămâni. Funeraliile vor fi ținute doar în prezența familiei celui decedat.

Biserica a mai cerut tuturor persoanelor în vârstă și a celor din categoriile vulnerabile să stea în case.

Anunțurile Sfântului Sinod nu au mulțumit însă guvernul, care a decis să anunțe propria hotărâre, o situație rară în care autoritățile se amestecă în chestiunile Bisericii, scrie The Greek Reporter.

Citeşte şi:

Medici de la Colentina: ”Vom trata COVID-19, iar noi nu am văzut încă cum arată un costum sau mască profesională de protecție!”

O româncă explică cum își protejează Sardinia bătrânii de coronavirus. Este insula cu cea mai mare speranță de viață din Europa

Poliţia spaniolă a folosit drone pentru a-i trimite pe cetăţenii de pe străzi în case

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.