Mergi direct la conținut »
Guvernul a suplimentat bugetul pentru vizita Papei Francisc în România
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul a suplimentat bugetul pentru vizita Papei Francisc în România

Guvernul a suplimentat bugetul pentru vizita Papei Francisc în România

Guvernul Dăncilă a suplimentat cu nouă milioane de lei bugetul pentru vizita Papei Francisc în România.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE. Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG) cu suma de nouă milioane lei, sumă pentru organizarea vizitei Papei Francisc în România.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, în luna ianuarie, că Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.


În urmă cu o zi, premierul Viorica Dăncilă a discutat, la Parlament, în biroul liderului PSD Liviu Dragnea, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi cu partenerul de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În contextul zvonurilor privind o posibilă Ordonanţă de Urgenţă pe Codurile penalel, Comisia Europeană discută miercuri în premieră situația statului de drept în România.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al CE și vine în contextul în care social democrații de la București pun presiuni asupra Guvernului să adopte OUG pentru modificarea Codurilor penale.

Întrebat, la Parlament, dacă modificarea Codurilor penale reprezintă o urgenţă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a afirmat: „Vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic: da, pentru că sunt multe decizii ale CCR din anii din urmă care nu au fost transpuse, modificate în Codul penal. Avem directive europene care trebuie transpuse chiar în Codul penal – confiscare extinsă sau consolidarea prezumţiei de nevinovăţie”.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Participanţii la discuţiile de la Parlament au plecat, după trei ore, fără a face declaraţii presei, iar o conferinţă de presă anunţată iniţial de PSD, pentru ora 18.00, a fost anulată.

Pe ordinea de zi oficială a Guvernului nu se află nicio Ordonanţă de Urgenţă.

Potrivit ordinii de zi, în şedinţa de Guvern urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului SGG din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii activităţii cultelor religioase din România.

„Pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de organizarea vizitei în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc, în perioada 31.05 – 02.06, se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2019 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, cu suma de 9.000 mii lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

În proiect se menţionează că Secretariatul General al Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va controla modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate.


Citeşte şi:

VIDEO/ Părintele Doboș: «Ca preot, nu am fibră optică directă cu Dumnezeu. Oamenii nu vor doar o biserică moralizatoare, care să mă tragă de ureche, că nu am făcut bine»

VIDEO | Interviu cu părintele Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: “Tare m-aș bucura ca vizita Papei să ne ajute să fim acel noi înșine care construiește o țară, să n-o mai împrăștiem prin lume!”

 
 
Close
Închide
  Close