MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Hackerii au spart serverele Tesla pentru a mina monede virtuale

Distribuie

Hackerii au accesat sistemele de cloud computing ale Tesla pentru a mina monede virtuale, potrivit companiei de securitate cibernetică RedLock, citată de către VentureBeat.

Hackerii au luat măsuri astfel încât procesoarele să fie folosite cât mai puțin, astfel încât să nu fie detectați.

Serverele respective nu erau găzduite de către constructorul auto, acesta folosint Amazon Web Services (AWS). Nu este singurul atac de acest fel. În fapt, serverele postului de televiziune au fost atacate în același fel pentru a criptojacking.

Potrivit sursei citate, vulnerabilitățile Meltdown și Spectre, descoperite de curând, care afectează toate procesoarele de calculator, telefon sau tabletă, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru companii, astfel încât să fie mai atente.

GDPR, sperietoarea vieții private din Europa

RedLock mai spune și că multe companii nu sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a GDPR, directiva privind protecția vieții private. Aceasta va intra în vigoare în data de 25 mai și prevede amenzi de 4% din cifra de afaceri pentru companiile care nu au grijă de datele clienților sau utilizatorilor lor.

Companiile de cloud computing sunt foarte expuse, deoarece serviciile lor online sunt folosite de sute de mii de alte firme. Iar datele acestora ar putea intra pe mâna infractorilor cibernetici.

Citește mai multe despre criptomonede, Monede virtuale și tesla pe Libertatea.

Comentarii