MENIU CAUTĂ

HAOS şi PANICĂ în Marea Britanie. Autorităţile au anunţat o posibilă criză de combustibil, oamenii au dat năvală în benzinării | VIDEO

Distribuie

Panica şi haosul au fost provocate de recomandarea Guvernului condus de David Cameron, care le-a transmis oamenilor să-şi facă provizii de combustibil pentru că posibila grevă generală cu care ameninţă şoferii de cisterne ar putea provoca o criză de carburanţi.
Speriaţi, britanicii au năvălit ieri în benzinării şi au provocat o adevărată criză: cozi interminabile, străzi blocate, oameni în stare să se ia la bătaie în goana disperată după benzină.
Până la urmă, a fost nevoie de intervenţia poliţiei şi a armatei pentru a calma spiritele şi a ţine lucrurile sub control.
Panică şi haos în Marea Britanie
Panica s-a declanşat imediat după seria demesaje alarmante şi contradictorii transmise marţi de cabinetul Cameron. Pe de-o parte, britanicilor li se spunea să nu dea iama în benzinării, pe de alta, un ministru declara că „oamenii trebuie să fie conştienţi că există riscul ca stocurile să fie insuficiente„. Acelaşi ministru le-a recomandat britanicilor să fie precauţi şi să-şi umple rezervoarele. E drept, la puţin timp după această declaraţie, premierul însuşi a încercat să calmeze spiritele, dar declaraţia lui David Cameron care a spus că nu există niciun motiv pentru un plin de urgenţă a venit prea târziu.
În plus, contradicţiile în sine au contribuit la declanşarea unui adevărat fenomen. Oamenii au făcut cozi interminabile, au încercat să-şi umple rezervoare şi cisterne, bmulte benzinării au rămas rapid fără combustibili, iar de aici lucrurile au scăpat complet de sub control în multe locuri. Alţi benzinari britanici au „raţionalizat” combustibilii”: au vândut doar în valoare de 10 lire sterline.

FOTO: EPA
 
 

Citește mai multe despre Marea Britanie pe Libertatea.

Comentarii