MENIU CAUTĂ
25 Mai. 2018 16:39

Ilie Năstase riscă 5 ani de puşcărie pentru că a condus băut şi a refuzat să dea probe biologice

Distribuie

Ilie Năstase riscă 5 ani de puşcărie pentru că a condus băut şi a refuzat să dea probe biologice. Fostul jucător de tenis a fost prins în această dimineaţă de poliţiştii de la Brigara Rutieră Bucureşti în timp ce-şi conducea maşina după ce băuse la un local din nordul Capitalei.

Şefii Brigăzii Rutiere au declarat, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penale, în decurs de doar câteva ore.

A avut o alcoolemie de 0,55 mg/l în aerul expirat

S-a stabilit o alcoolemie de 0,55 mg/l în aerul expirat, ceea ce duce la obligativitatea recoltării de probe biologice, fiind vorba de o infracţiune la Codul Rutier. Urmare a refuzului de a se supune testării, a fost întocmit un dosar penal”, au declarat reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR).

Au procedat polițiștii corect în cazul încătușării lui Ilie Năstase?
  1. Da, atitudinea lui nu le-a dat polițiștilor de ales (100%, 6 Voturi)
  2. Nu, polițiștii au făcut exces de zel (0%, 0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Prins şi a doua oară pentru că a circulat cu scuterul deşi avea permisul suspendat

„A fost depistat în trafic în zona Şoselei Ştefan cel Mare, conducând un motociclu, fără a avea acest drept în considerentul faptului că permisul de conducere nu avea o valabilitate acordată de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră. Mai mult decât atât, în urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză a prezentat un permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului condus, situaţie în care au fost emise acte procedurale pentru cele două infracţiuni”, a adăugat şeful Brigăzii Rutiere.

Riscă să stea până la cinci ani după gratii

Dacă va fi trimis în judecată, fostul număr 1 mondial riscă să stera după gratii între unu şi cinci ani. Atât sunt pedepsele pentru infracţiunile constatate de agenţii de circulaţie.

La audieri ar putea ajunge şi cele două persoane care se aflau în maşină cu acesta, despre care se spune că ar fi două domnişoare care frecventează şi ele localurile de fiţe.

Reamintim că incidentul a avut loc în jurul orei 4.45, pe Sos Nordului, zona ambasada Chinei, polițiștii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase, în vârstă de 72 de ani.

Întrucât acesta se afla intr-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor, motiv pentru care a fost încatusat si condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice. Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice și a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare mostre biologice.

Citește mai multe despre brigada rutiera, permis și volan pe Libertatea.

Comentarii