De Mihai Niculescu,

Ursul polar alb are inscripția cu vopsea neagră „T-34” pe corp, iar după apariția clipului video pe rețelele sociale, cercetătorii încearcă să afle unde se află animalul, pornind de la locul unde a fost făcută înregistrarea, arată BBC și Mediafax.

„T-34” este denumirea unui tanc devenit celebru pentru rolul său în înfrângerea Germaniei Naziste de către Uniunea Sovietică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Imaginile au fost publicate pe Facebook de Sergey Kavry, membru al organizaţiei World Wide Fund for Nature, care militează pentru conservarea naturii şi restaurarea ecologică a mediului natural.

Potrivit acestuia, imaginile au fost distribuite pe WhatsApp în regiunea Chukotka, din „Districtul Federal Orientul Îndepărtat” şi că cercetătorii care monitorizează animalele în această zonă nu ar fi marcat un urs niciodată astfel.

Un alt cercetător, Anatoly Kochnev, a precizat că este imposibil ca ursul să fie marcat fără să fi fost sedat anterior şi a sugerat că incidentul s-a petrecut într-o regiune izolată, Novaia Zemlea, unde, recent, o echipă de specialişti a sedat urşi polari care au pătruns în zonele populate de oameni.

?Вот зачем?!, зачем!!!?Он же не сможет охотится незаметно! От голода начнёт отбирать добычу, погибнет сам или других покалечит. В села начнёт заходить.

Publicată de Серёга Кавры pe Duminică, 1 decembrie 2019

Însă, vopseaua neagră de pe urs ar putea să ducă la înfometarea acestuia, pentru că ar dura săptămâni până să dispară de pe blană, lucru care i-ar pune viaţa în pericol pentru că animalul se camuflează în zăpadă pentru a vâna.

Presa din Rusia a speculat că acesta este rezultatul unui act de răzbunare pe plan local după ce urşii polari au invadat mai multe oraşe, în regiunea Novaia Zemlea. Imaginile cu urşii intrând în scări de blocuri sau mergând pe străzi au făcut ocolul presei internaţionale la începutul acestui an.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte şi:

Fost director al metroului ia peste picior DNA-ul lui Kovesi în dosarul licitației trucate pentru vagoanele de metrou: ”Declarații nu am mai dat (sâc, oare de ce?)”

Adriana Nedelea LA FIX | Testele PISA zic că elevii români sunt ”analfabeți funcțional”. Sociologul Gelu Duminică: ”Educația românească se află în hazna!”

Ministerul Educației nu știe cât de mult chiulesc elevii din România. Expert UNICEF: ”Nu faptul că elevii absentează este principala hibă, principala hibă este calitatea educației”

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei
GSP.RO

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși