Mergi direct la conținut »
Imobiliare.ro: Aproape 4.000 de apartamente, case și terenuri din sectorul 2 al Capitalei au fost vândute anul trecut, în valoare totală de peste 309 milioane de euro
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Imobiliare.ro: Aproape 4.000 de apartamente, case și terenuri din sectorul 2 al Capitalei au fost vândute anul trecut, în valoare totală de peste 309 milioane de euro

Imobiliare.ro: Aproape 4.000 de apartamente, case și terenuri din sectorul 2 al Capitalei au fost vândute anul trecut, în valoare totală de peste 309 milioane de euro

Primul raport al tranzacțiilor imobiliare înregistrate în sectorul 2 al Capitalei arată că anul trecut au fost realizate aproape 4.000 de astfel de tranzacții, cele mai multe imobile vândute fiind apartamentele, reprezentând aproape 80 la sută din totalul tranzacțiilor, urmate de terenuri și case.

De Cristina Radu,

Conform raportului realizat de Analize Imobiliare și Imobiliare.ro, în colaborare cu Direcția Venituri – Buget Local al Primăriei sectorului 2, valoarea totală a operațiunilor se ridică la peste 309 milioane de euro.

Cele mai multe imobile tranzacționate – apartamentele

Dintre cele aproape 4.000 de tranzacții, peste 3.300 reprezintă apartamentele, cu o valoare totală de 240,5 milioane de lei. Locul al doilea este ocupat de terenuri, cu 95 de tranzacții în valoare de 30 de milioane de euro, urmate de case, cu 203 tranzacții, în valoare de 25,3 milioane de euro.

În al treilea trimestru din 2018, valoarea tranzacțiilor cu apartamente a fost mai mare decât aceeași perioadă a anului 2017 – 74,9 milioane de euro, comparativ cu 57,4 milioane de euro –, la fel și în cazul caselor, terenurilor sau altor imobile. În ultimul trimestru al anului trecut, însă, valoarea tranzacțiilor a fost mult mai mică, atât în cazul apartamentelor, cât și în cazul celorlalte imobile.

Zona centrală din sectorul 2, cea mai căutată

Cele mai multe imobile au fost vândute în zona centrală din sectorul 2, raportul arătând 849 de astfel de vânzări. Cartierele Pantelimon, Tei și Colentina urmează în top, cu 808 vânzări, 695 și, respectiv, 603.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Ca valoare, însă, zona centrală, cu 80 de milioane de euro, este urmată de Pipera Sud, cu un total de 53,1 milioane de euro pentru doar 301 tranzacții, apoi Tei, Pantelimon și Colentina.

Comparând ultimul trimestru al anului trecut cu aceeași perioadă din 2017, se observă însă o scădere a tranzacțiilor imobiliare în toate zonele: în centru de la 235 la 189, în Pantelimin de la 316 la 160, în Tei de la 240 la 142, în Colentina de la 172 și 137 și în Pipera de la 52 la 23.

Scăderea se obsevă și în ceea ce privește valoarea operațiunilor cu imobile.

Prețul pe metru pătrat al apartamentelor construite după 2001, mai mare decât în 2017

În funcție de perioada de construire, prețul mediu pe metru pătrat util pentru apartamentele vândute în sectorul 2 a avut evoluții diferite anul trecut, comparativ cu anul 2017.

Astfel, apartamentele realizate înainte de 1945 au depășit prețul de 900 de euro pe metru pătrat util în primele trei trimestre ale anului trecut, dar a scăzut în ultimul trimestru la 780 de euro.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

În același timp, însă, apartamentele construite după 2001 s-au scumpit progresiv, ajungând ca prețul pe metru pătrat util să fie de 1.350 de euro.

Cartierul Pantelimon, cele mai multe apartamente vândute

Zona Pantelimon s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar lucrul acesta se observă și în faptul că tot mai mulți aleg să se mute în acest cartier. Pantelimonul este fruntaș în numărul apartamentelor vândute, cu un total de 746 de achiziții.

În zona centrală s-au vândut, anul trecut, 700 de apartamente, urmată de cartierul Tei, cu 599 de apartamente vândute.

 

Citește și: Cod galben de ninsori și viscol în peste jumătate din țară! Harta zonelor vizate de avertizarea meteorologilor

Citește și: Elevii nu vor învăţa vineri, 25 ianuarie. Şcolile se închid din cauza cazurilor de gripă

Close
Închide
  Close