De Ciprian Iana,

Pe nava operată de compania Princess Cruise, aflată în carantină de pe 3 februarie în largul Japoniei, sunt 3.711 de oameni. Dintre acești, 17 sunt români: 15 membri ai echipajului și doi pasageri.

Căptitanul vasului de croazieră, Stefano Ravera, a dezvălui, joi, cine poate părăsi mai devreme vasul aflat în carantină.

Astfel, conform lui Stefano Ravera, vor putea debarca pasagerii de 80 de ani sau mai mult, care au o afecțiune medicală cronică și care au fost testați negativ, pasagerii de minimum 80 de ani care stau într-o cabină interioară și nu au fost descoperiți că prezintă simptomele noului coronavirus și alți pasageri sub 80 de ani care au fost testați și nu sunt infectați cu coronavirus.

Acești pasageri vor trebui însă să rămână într-o „unitate de locuit administrată de guvernul japonez” până la sfârșitul carantinei.

Orice persoană care a fost în contact cu cineva care s-a dovedit pozitiv nu va avea voie să debarce.

În ceea ce-i privește pe pasagerii de pe Diamond Princess descoperiți că au coronavirus aceștia vor fi mutați pe țărm, în spitale din Japonia.

Citeşte şi:

Ordonanța pe sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial. Cine se află printre semnatari

Prognoza meteo pentru 13 februarie 2020. Vremea, anormal de caldă în sudul țării. La munte, ninge pe arii restrânse

Un bărbat din judeţul Maramureş care a revenit recent din China s-a autoizolat la domiciliu şi este monitorizat de autorităţile medicale

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși