Mergi direct la conținut »
Încă un medic care făcea gărzi a murit. Coleg: „Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă un medic care făcea gărzi a murit. Coleg: „Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”

Încă un medic care făcea gărzi a murit. Coleg: „Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”

Medicul Cătălin Bălan, care făcea gărzi la Spitalul Județean de Urgențe din Sibiu, a murit la 54 de ani. Cardiologul s-a stins în timpul unei excursii. Moartea acestuia a stârnit indignare în rândul cadrelor medicale.

De Răzvan Mihalașcu,

„Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”, i-a întrebat un coleg al medicului decedat pe guvernanţi.

„Încă o veste tristă acoperă corpul medical, la nici o săptămână de când un medic a decedat. Astăzi, dr. Cătălin Bălan, cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morţi în gărzi sau după. Condoleanţe familiei! Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur şi încercaţi să vedeţi efectele tergiversării, nepăsării, indolenţei de care daţi dovadă când e vorba de medici. Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar? Iniţiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieţi, atât ale medicilor, dar şi ale pacienţilor. Nu lăsaţi timpul sa treacă dacă vreţi să mai aveţi un corp medical de elită”, este mesajul publicat pe Facebook de un coleg al medicului din Sibiu.

Potrivit Mediafax, medicul primar Livia Davidescu a publicat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor. Cadrul medical le-a cerut autorităților ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă.

Dr. Livia Davidescu scrie că medicul Cătălin Bălan avea 54 de ani și făcea gărzi la Serviciul Județean de Urgențe Sibiu.

„A murit astăzi, pe neaşteptate, căzând brusc, într-o excursie. Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi? Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri?”, scrie Livia Davidescu, adăugând că este al doilea medic care făcea gărzi mort în ultimele 8 zile.

„Nu pot să nu mă gândesc la faptul că soţul meu este şi el cardiolog, are tot 54 de ani şi face gărzi! Să mă aştept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe lună ca să asigure continuitatea? Pentru că există vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva Parlamentul? Domnule ministru al Muncii, aţi spus să aşteptăm 2 săptămâni ca să găsiţi o soluţie! În mod normal, termenul este unul rezonabil. Doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune, din păcate..cea a morţii!”, adaugă medicul.

La începutul lunii iunie, tot medicul primar dr. Livia Davidescu din Craiova a anunțat că doctorul Ștefan Quai din Bihor a murit în timpul gărzii.


Citește și:

Nota 3! Profesoara Daniela Pârjol povestește cum doi copii săraci din Vrancea “au primit la finalul anului 3, exact nota care trebuia ca să rămână repetenți, pentru ca școala să fie sigură ca va crește la anul numărul de clase, norma și banii”!

Close
Închide
  Close