De Răzvan Mihalașcu,

DNA a cerut ca dosarul lui Liviu Dragnea să fie judecat mai repede, în condițiile în care următorul termen al procesului a fost stabilit pe data de 20 mai.

Președintele PSD a declarat miercuri să solicitarea Direcției Naționale Anticorupție „este mult prea pe faţă”, susținând că astfel de cereri se depun în situații excepționale.

„Am auzit şi eu (…) că DNA-ul lui Iohannis a cerut Curţii Supreme. (…) DNA a intrat în panică, e agitat. De ce sunt agitaţi? Au în grafic ceva, un grafic cu date, când trebuie să fie executat unul sau altul? Au hotărât ei că pentru mine şi pentru Darius (Darius Vâlcov – n.r.) trebuie să se dea termenele mai aproape. De ce? Au explicat motivul? Astfel de cereri se depun doar când apar situaţii excepţionale. Unde e situaţia excepţională?”, a spus Dragnea, conform Agerpres.

Luni, un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a amânat dosarul lui Liviu Dragnea pentru data de 20 mai. Motivul invocat a fost dreptul de apărare al inculpaților.

Apărătorii lui Liviu Dragnea și ai celorlalți inculpați în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman au cerut amânarea dezbaterilor până pe 19 aprilie, când Curtea Constituţională urmează să ia o decizie cu privire la conflictul de natură constituţională dintre Parlament şi Instanţa supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupţie, notează sursa citată.

În schimb, procurorul de ședință de la DNA nu a fost de acord cu amânarea procesului și i-a acuzat pe avocați că urmăresc tergiversarea judecării speței.


Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN BEIJING, CAPITOLUL 5 | Scriitoarea Doina Ruști, despre mijloacele de transport din Beijing și întâlnirea cu scriitorul chinez care vorbește româna la perfecție


 

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani
GSP.RO

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine