Mergi direct la conținut »
Președintele Iohannis atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală: ”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Președintele Iohannis atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală: ”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”

Președintele Iohannis atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală: ”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”

Președintele Iohannis atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală: ”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, la scurt timp după votul din Parlament pe modificările Codului penal.

De Valentina Postelnicu,

Klaus Iohannis a anunțat că, despre conținutul Codului Penal va avea o prezentare mai lungă când va contesta la CCR acest act normativ.

”Este bine de știut că și Codul de procedură Penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR.

”Modificările care s-au făcut, în bună măsură, sunt fie inutile sau chiar toxice sau dăunătoare, și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a ataca aceste două acte normative, Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Codul penal a fost adoptat cu 167 de voturi.

Nu doar deputații PSD și ALDE au votat pentru modificările controversate, actuala majoritate parlamentară fiind ajutată de deputații de la minoritățile naționale. 9 deputați de la minorități au votat proiectul de lege care a trecut cu doar două voturi peste minimum necesar.

Dan Barna, președintele USR a anunțat, după vot, că ”România nu mai e stat de drept, ci stat de Dragnea”.

Și Codul de procedură penală a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. PSD și ALDE au votat la unison noua formă a legii atât de criticate, iar toate modificările au fost dezbătute și votate pe repede-nainte, în ședințe programate neregulamentar. Libertatea a prezentat filmul dezbaterilor.

Close
Închide
  Close