Mergi direct la conținut »
VIDEO&FOTO/ Iohannis, primit cu urale la Iași: "Fiți mai ferm, domnule președinte! Vrem autostrăzi, nu borfași pe străzi"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO&FOTO/ Iohannis, primit cu urale la Iași: "Fiți mai ferm, domnule președinte! Vrem autostrăzi, nu borfași pe străzi"

VIDEO&FOTO/ Iohannis, primit cu urale la Iași: „Fiți mai ferm, domnule președinte! Vrem autostrăzi, nu borfași pe străzi”

Președintele Klaus Iohannis a depus, miercuri seară, la Iași, o coroană de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflat în interiorul Bisericii "Trei Ierarhi". Înainte de a intra în biserică, șeful statului a stat de vorbă cu câțiva dintre cei aproximativ 100 de ieșeni care l-au așteptat pe pietonal și i-au scandat numele de când a coborât din mașină.

„Fiți mai ferm, domnule președinte, avem nevoie de dumneavoastră”, i-au strigat oamenii, unii dintre ei având pancarte în care criticau guvernarea PSD și pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

O femeie de 60 de ani avea o pancartă cu mesajul „PSD, ALDE, jos labele de pe justiție” și cu ilustrația unui pumn care lovește o față. Femeia a spus pentru Libertatea că este artistă și că a venit să îi transmită președintelui mesajul de a rămâne puternic.

„Asta am creat eu și de aceea am venit aici să îi arăt președintelui. Nu există artiști care să fie lipsiți de mesaje, nu există artă fără mesaj”, a spus femeia.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la poarta bisericii de starețul mănăstirii, Horia Nichifor, de primarul Iașiului, Mihai Chirica, și de prefectul Marian Șerbescu, iar în interior a fost așteptat de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de Preasfințitul Petru Gherghel, episcopul catolic de Iași.

După vizita de 20 de minute la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, președintele a mers la Palatul Culturii, unde a semnat decretul pe baza căruia Iașiul a primit oficial titlul de „Capitală Istorică a țării”.

La momentul plecării, ieșenii i-au scandat iar numele și au stricat „Vrem autostrăzi, nu borfași pe străzi” și alte lozinci care f[ceau referire la mult așteptata autostradă Iași – Tîrgu Mureș.

Citește și: Viorica Dăncilă, o oră de victimizări de politician la „Sinteza zilei”, despre adopția fiului său. „Mi-am dat seama că acela era destinul meu”

Close
Închide
  Close