De Adrian Ilie,

”Riscul ca manifestările de ură, antisemitismul, rasismul, naționalismul și extremismul să-și croiască încet un drum în societatea noastră nu trebuie să fie neglijat. Acțiunile de distrugere a unor cimitire evreiești care au avut loc recent în România confirmă existența acestui pericol. Nu avem voie să lăsăm astfel de momente să umbrească rezultatele pe care le-am obținut în ultimele decenii. Din acest motiv, trebuie să fim fermi și să acționăm energic în lupta împotriva antisemitismului și a intoleranței”, se arată în mesajul prezentat din partea președintelui de către consilierul de stat Nicoleta Nicolae, în cadrul manifestărilor comemorative de la Iași.

Președintele a lăudat decizia autorităților locale din Iași de a amenaja fosta chestură a poliției din Iași ca spațiu sacru al memoriei evreilor ieșeni, mulți dintre ei găsindu-și sfârșitul acolo în perioada 28-31 iunie 1941 când a avut loc pogromul organizat de autoritățile regimului Ion Antonescu.

” Voi continua să fiu un susținător al proiectului unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului, întrucât existența unui astfel de muzeu în Capitală ar fi o dovadă de asumare a responsabilității, de afirmare a coeziunii dintre noi și, mai ales, o sursă de speranță că toleranța și nediscriminarea, care au stat la baza edificiului societății noastre renăscute în 1989, sunt în continuare valori fundamentale”, consideră șeful statului.

Acesta susține că Acordul politic privind consolidarea parcursului proeuropean al României, semnat după alegerile din 26 mai, impune semnatarilor inclusiv apărarea memoriei Holocaustului și sancționarea acțiunilor extremiste.

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!
Recomandări

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!

”Mesajul meu este că toleranța, respectul și solidaritatea sunt elemente esențiale, definitorii, care stau la baza societății românești contemporane, principii pe care trebuie să le cultivăm și să le apărăm. Doar așa putem menține pacea socială și contribui la a păstra nealterată memoria traumatică drept un avertisment că masacre precum cel de la Iași nu se vor mai repeta vreodată”, se mai spune în mesajul președintelui.

Citește și:Un american, șocat de Pogromul de la Iași. Ce a aflat despre măcelărirea rudelor sale din România

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile