Mergi direct la conținut »
Iohannis: ”Români, sunteți fantastici, vă felicit! PSD nu a făcut nimic, nimic nu a primit. Guvernul trebuie să plece!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Iohannis: ”Români, sunteți fantastici, vă felicit! PSD nu a făcut nimic, nimic nu a primit. Guvernul trebuie să plece!

Iohannis: ”Români, sunteți fantastici, vă felicit! PSD nu a făcut nimic, nimic nu a primit. Guvernul trebuie să plece!

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, după închiderea urnelor la ora 21, că mobilizarea electoratului și votul dat pentru referendum și pentru Parlamentul European arată că românii au votat pentru o Românie europeană și corectă. Totodată, Iohannis a apreciat că guvernul PSD trebuie să plece după aceste rezultate deoarece ”nimic nu au făcut, nimic nu au primit”.

De Adrian Ilie,

”Dragi români, sunteți fantastici, vă felicit! Participarea este senzațională. Dragi români, vă mulțumesc că ați dat un vot clar, ferm care nu poate fi ignorat de niciun politician. Referendumul a trecut cu brio. Ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție dreaptă și independentă, pentru o bună guvernare pentru români”, a spus președintele.

Iohannis a imputat principalului partid de guvernare proasta organizare a scrutinului, care a dus la formarea cozilor la secțiile de votare, mai ales în cazul celor din străinătate. ”Le mulțumesc românilor care au avut răbdare să-șiu epxrime votul pentru România europeană. Cu toții am votat pentru o Românie europeană. Nu pot să nu observ că PSD, a doua oară deja după alegerile prezidențiale din 2014, și-a bătut joc de români, mai ales de cei din Diaspora. Rușine PSD!”, a spus șeful statului.

El a felicitat PNL și USR pentru rezultatele obținute, însă a cerut social-democraților să părăsească guvernarea după votul de blam primit din partea electoratului. ”PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din ani de guvernare. Nimic nu au făcut, nimic nu au primit. Este o cădere imensă înregistrată de PSD și asta arată cum văd românii această guvernare pesedisă eșuată (…) În urma acestui rezultat guvernul PSD trebuie să plece, este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel. Vă mulțumesc, români, că ați votat pentru România europeană, cinstită corectă, dreaptă! Vă mulțumesc”, a conchis Iohannis.


Citește și:

Rezultate alegeri europarlamentare 2019. Exit-poll CURS – Avangarde: PSD și PNL sunt la egalitate – 25,8%. USR-PLUS a obținut 23,9%

Close
Închide
  Close