De Răzvan Mihalașcu,

Într-o postare pe blogul său, Ion Iliescu a criticat agresarea lui Gelu Voican-Voiculescu în Piața Universității și a făcut clarificări cu privire la concertul pe care Institutul Revoluției Române voia să-l organizeze pe 22 decembrie care a fost în cele din urmă anulat.

„A doua precizare privește concertul organizat de Institutul Revoluției Române, acum anulat, concert care ar fi trebuit să aibă loc mâine, 22 decembrie 2019. În urmă cu două luni, când s-a discutat în Colegiul Național această propunere, eu am fost categoric împotriva organizării lui. Cum am fost în imposibilitatea de a participa la toate reuniunile Colegiului, s-a trecut peste opinia mea, și s-a decis organizarea lui”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Într-o țară normală acest concert nu avea de ce sa fie nici controversat, nici demonizat, și cu atât mai puțin anulat. La Timișoara, aseară, a avut loc un concert rock, pe care nu l-a contestat nimeni, care nu a fost anulat, și pe care timișorenii l-au apreciat, semn de civilizație, de toleranță și, mai ales, de respect față de aceia care au făcut posibilă, prin jertfa lor, libertatea de care ne bucurăm.

Ion Iliescu, fost președinte al României:

Fostul președinte susține că a făcut această precizare „pentru a pune capăt unei campanii de presă construită pe ideea că «a fost anulat concertul lui Iliescu»”, menționând că decizia organizării concertului a fost luată „într-un organism colectiv de conducere”.

Concertul organizat de către Institutul Revoluției Române se pare că nu va mai avea loc, potrivit organizațiilor civice care au contestat evenimentul deoarece ar fi o ofensă la adresa memoriei celor căzuți în 1989. Instalarea scenei în Piața George Enescu ar fi trebuit să înceapă de sâmbătă dimineață însă aceasta nu a mai fost montată.

Citeşte şi:

Trupa Vunk și Andra au decis să nu mai cânte la concertul orgnaizat de Institutul Revoluției Române după ce s-a aflat că instituția este prezidată de Ion Iliescu

Ce făceau pe 22 Decembrie 1989 revoluționarii cu acte: “Semnam statele de plată” / “Aveam deja prizonieri!”

Singurul ”terorist” arătat la televiziune în decembrie ’89 vorbește: ”Sper să plătească criminalii”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.