De Daniel Ionașcu,

Totuși, guvernatorul a avertizat că cea mai mare parte a creșterii economice a României vine din consum.

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a spus Isărescu.

Șeful băncii centrale a mai arătat că cererea externă scade, ceea ce a afectat producția industrială, în special în industria auto.

Acesta a completat că BNR se va înțelege cu noul guvern asupra politicii fiscale.

El a mai spus că trebuie luate măsuri, dar fără a brusca economia.

”Este treaba Ministerului Finanţelor. Situaţia este albastră, dar controlabilă. Bleu ciel, să spunem”, a conchis guvernatorul BNR, potrivit Mediafax.ro.

Deficitul pe primele 9 luni a ajuns la 27 de miliarde de lei, echivalentul a 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB).

Premierul Ludovic Orban a declarat în urmă cu o săptămână că situația este mult mai gravă decât se credea și a spus că Guvernul Dăncilă nu a făcut mai multe plăți.

Joi, Orban a spus joi că există un deficit de 2 miliarde de lei la fondul de pensii.

„Suntem foarte îngrijoraţi privitor la fondul de pensii. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, în loc de excedent la Fondul de pensii, aşa cum a prezentat Guvernul PSD la Legea bugetului de stat, un excedent care, dacă ţin eu bine minte, era de 2,4 miliarde prevăzut, astăzi (joi -n.r.) ne confruntăm cu un deficit la Fondul de pensii. Gândiţi-vă că este un deficit de peste două miliarde, vom avea cu siguranţă cât de curând care este deficitul exact”

Ludovic Orban:

Alte 5 miliarde de lei sunt restanțele la Ministerul Dezvoltării, pentru plata lucrărilor realizate prin programul PNDL, în vreme ce 3 miliarde de lei este deficitul la fondul de sănătate.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor