De Daniel Ionașcu,

Totuși, guvernatorul a avertizat că cea mai mare parte a creșterii economice a României vine din consum.

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a spus Isărescu.

Șeful băncii centrale a mai arătat că cererea externă scade, ceea ce a afectat producția industrială, în special în industria auto.

Acesta a completat că BNR se va înțelege cu noul guvern asupra politicii fiscale.

El a mai spus că trebuie luate măsuri, dar fără a brusca economia.

”Este treaba Ministerului Finanţelor. Situaţia este albastră, dar controlabilă. Bleu ciel, să spunem”, a conchis guvernatorul BNR, potrivit Mediafax.ro.

Deficitul pe primele 9 luni a ajuns la 27 de miliarde de lei, echivalentul a 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB).

Premierul Ludovic Orban a declarat în urmă cu o săptămână că situația este mult mai gravă decât se credea și a spus că Guvernul Dăncilă nu a făcut mai multe plăți.

Joi, Orban a spus joi că există un deficit de 2 miliarde de lei la fondul de pensii.

„Suntem foarte îngrijoraţi privitor la fondul de pensii. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, în loc de excedent la Fondul de pensii, aşa cum a prezentat Guvernul PSD la Legea bugetului de stat, un excedent care, dacă ţin eu bine minte, era de 2,4 miliarde prevăzut, astăzi (joi -n.r.) ne confruntăm cu un deficit la Fondul de pensii. Gândiţi-vă că este un deficit de peste două miliarde, vom avea cu siguranţă cât de curând care este deficitul exact”

Ludovic Orban:

Alte 5 miliarde de lei sunt restanțele la Ministerul Dezvoltării, pentru plata lucrărilor realizate prin programul PNDL, în vreme ce 3 miliarde de lei este deficitul la fondul de sănătate.

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi