Mergi direct la conținut »
Israelienii acuzați că au spionat-o pe Laura Codruța Kovesi rămân în arest
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Israelienii acuzați că au spionat-o pe Laura Codruța Kovesi rămân în arest

Israelienii acuzați că au spionat-o pe Laura Codruța Kovesi rămân în arest

Weiner Ron şi Geclowicz David, cei doi israelieni acuzaţi că au încercat să o intimideze pe Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, rămân în arest. Curtea de Apel Bucureşti le-a respins astăzi contestaţia la prelungirea mandatelor de arestare preventivă.

Mandatele de arestare ale celor doi israelieni au fost prelungite cu 30 de zile pe 18 aprilie. Weiner Ron şi Geclowicz David sunt arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Procurorii susţin că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.

Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau.

Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

Citește și: EXCLUSIV | Hackereală în șlapi. Un belgian de 25 de ani plănuia dintr-un hotel s-o hărțuiască pe cea mai puternică femeie din România

În dosarul celor doi israelieni a fost audiat ca martor și prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan. Acesta a fost audiat pe 21 aprilie de procurorii DIICOT, surse judiciare declarând pentru că acesta s-ar fi regăsit pe lista de posibile ţinte ale israelienilor însă nu ar fi fost contactat de aceştia.

Astăzi, procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunțat că există informații despre persoana care a comandat spionarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. „Avem o bănuială, dar nu am stabilit cu exactitate cine a comandat acțiunea de investigare”, a declarat șeful DIICOT la finalul unei conferințe organizate de Alianța pentru o Justiție Curată.

Citește și: S-a aflat cine a cerut spionarea lui Kovesi. Procurorii urmează să facă public anunțul

Close
Închide
  Close