De Iulian Budușan,

În Italia, numărul deceselor în rândul cadrelor medicale din cauza COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a ajuns joi la pragul de 100, relatează dpa.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Ultima victimă este o femeie de 62 de ani, medic de familie în oraşul Mira, în provincia Veneţia, a anunţat asociaţia medicilor Fnomceo.

Italia este copleşită de epidemia de coronavirus, iar personalul medical nu a beneficiat întotdeauna de materiale de protecţie adecvate, precum mănuşi şi măşti.

„Fiecare victimă a lăsat o cicatrice profundă în inima fiecărui medic italian”, a declarat preşedintele Fnomceo, Filippo Anelli, într-un comunicat.

„Deficienţele şi omisiunile organizaţionale sunt dificil de înţeles şi chiar mai dificil de justificat în lumina acestor cifre tragice”, a adăugat el.

Sâmbătă, Carlo Palermo, şeful sindicatului medicilor Anaao Assomed, a vorbit despre 120 de decese în rândul personalului medical, dintre care 80 de medici şi 40 de asistente şi infirmiere.

Miercuri, Italia a raportat aproape 140.000 de cazuri de coronavirus, cu aproape 10% din cazuri – 13.522 – membri ai personalului medical

Citeşte şi:

Opt doctori au murit în Marea Britanie de coronavirus. Toți erau imigranți: „Ăștia sunt cei despre care spuneam că au venit să ne ia joburile”

Într-un spital din Detroit oamenii mor în camera de gardă înainte de a le putea veni cineva în ajutor

Cum ne atacă coronavirusul. Momentul în care Sars-CoV-2 infectează o celulă perfect sănătoasă a fost surprins în imagini inedite

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor