Tânăra suspectată de omor a fost reținută miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Joi, Alina Gheorghe a fost prezentată Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Magistrații Tribunalului Olt au respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă a femei. Decizia pronunțată de instanță poate fi contestată, însă, în termen de 48 de ore, relatează Agerpres.ro.

În ianuarie 2018, Bogdan Dumitrescu, un polițist din cadrul SCCO Olt, a fost împușcat în cap, în locuința sa, cu un pistol personal, deținut legal. Prietena acestuia, Alina Gheorghe, a fost cea care l-a împușcat, ea rănindu-se la mână în timpul aceluiași incident. Anchetatorii au precizat anul trecut că polițistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie în momentul în care ea a descărcat arma.

Glonțul a penetrat mâna tinerei de 28 de ani și apoi calota craniană a bărbatului. După ce a fost împușcat, Bogdan Dumitrescu a fost transportat în stare gravă la spital, unde a murit în aprilie 2018.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au desfășurat inițial cercetări pentru vătămare corporală din culpă, apoi pentru ucidere din culpă. Pe 9 aprilie, ei au schimbat încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de omor.

Potrivit anchetatorilor, Alina Gheorghe ar fi apăsat pe trăgaci în mod conștient și voluntar, având cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea să mai fie gloanţe în pistol.

Schimbarea încadrării juridice a fost determinată „de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi în momentele imediat premergătoare fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă”.

Procurorii consideră că iubita polițistului a prevăzut rezultatul faptei sale, deşi nu l-a urmărit, „a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”.

În fața procurorilor, Alina Gheorghe a susținut că a considerat că pistolul ar fi fost descărcat, fapt infirmat de probele administrare în acest dosar.

 


Citește și:

VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut


 

Urmărește-ne pe Google News