Mergi direct la conținut »
Iubita polițistului din Olt împușcat în cap a fost eliberată. Alina Gheorghe e acuzată de omor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Iubita polițistului din Olt împușcat în cap a fost eliberată. Alina Gheorghe e acuzată de omor

Iubita polițistului din Olt împușcat în cap a fost eliberată. Alina Gheorghe e acuzată de omor

Alina Gheorghe, iubita polițistului Bogdan Dumitrescu de la SCCO Olt, care a murit după ce a fost împușcat în cap în ianuarie 2018, a fost lăsată în libertate. Instanța a respins, joi, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori.

De Răzvan Mihalașcu,

Tânăra suspectată de omor a fost reținută miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Joi, Alina Gheorghe a fost prezentată Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Magistrații Tribunalului Olt au respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă a femei. Decizia pronunțată de instanță poate fi contestată, însă, în termen de 48 de ore, relatează Agerpres.ro.

În ianuarie 2018, Bogdan Dumitrescu, un polițist din cadrul SCCO Olt, a fost împușcat în cap, în locuința sa, cu un pistol personal, deținut legal. Prietena acestuia, Alina Gheorghe, a fost cea care l-a împușcat, ea rănindu-se la mână în timpul aceluiași incident. Anchetatorii au precizat anul trecut că polițistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie în momentul în care ea a descărcat arma.

Glonțul a penetrat mâna tinerei de 28 de ani și apoi calota craniană a bărbatului. După ce a fost împușcat, Bogdan Dumitrescu a fost transportat în stare gravă la spital, unde a murit în aprilie 2018.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au desfășurat inițial cercetări pentru vătămare corporală din culpă, apoi pentru ucidere din culpă. Pe 9 aprilie, ei au schimbat încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de omor.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Potrivit anchetatorilor, Alina Gheorghe ar fi apăsat pe trăgaci în mod conștient și voluntar, având cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea să mai fie gloanţe în pistol.

Schimbarea încadrării juridice a fost determinată „de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi în momentele imediat premergătoare fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă”.

Procurorii consideră că iubita polițistului a prevăzut rezultatul faptei sale, deşi nu l-a urmărit, „a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”.

În fața procurorilor, Alina Gheorghe a susținut că a considerat că pistolul ar fi fost descărcat, fapt infirmat de probele administrare în acest dosar.

 


Citește și:

VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut


 

Close
Închide
  Close