De Mihai Niculescu,

Jaful a avut loc miercuri seară în jurul orei locale 21:00 (joi ora 03:00 GMT). Într-o camionetă, tâlharii au distrus barierele de securitate aflate pe pista aeroportului din Guanajuato.

Sub ameninţarea armelor de foc, autorii jafului au luat sacii cu bani pe care mai mulţi angajaţi ai aeroportului se pregăteau să îi încarce într-un avion, apoi au fugit de pe pistă spărgând barierele de securitate dintr-o altă zonă. Totul s-a petrecut în mai puţin de trei minute, au explicat reprezentanţii administratorului aeroportului, Grupul Aeroportuar al Pacificului (GAP), potrivit Agerpres.

Suma exactă nu a fost precizată de sursele oficială, însă, potrivit jurnaliștilor locali, valoarea acesteia s-ar ridica la aproximativ 20 de milioane de pesos (1 milion de dolari).

Nu este primul jaf de acest fel în regiune.

Pe 14 decembrie, un vehicul care transporta 118 milioane de pesos (6,2 milioane de dolari) a fost interceptat de bandiţi în acelaşi stat mexican. Camionul blindat a fost descoperit mai târziu, îngropat într-o localitate apropiată de locul în care s-a produs jaful.

Sursa foto: bizbilla.com