MENIU CAUTĂ

Jean-Claude Juncker: Marea Britanie va avea de plătit Uniunii Europene o „factură uriașă” pentru Brexit

Distribuie

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat că Marea Britanie va plăti „o factură uriașă” pentru Brexit și va avea nevoie mai mulți ani pentru a negocia un acord comercial cu Uniunea Europeană după părăsirea Blocului comunitar, informează BBC News.

El a promis doi ani de „negocieri dure”, în timpul discuțiilor dintre guvernul britanic și Uniunea Europeană pentru a stabili termenii de ieșire a Regatului Unit.

”Britanicii ar trebui să știe asta că ieșirea nu va fi la un preț redus sau gratis. Britanicii trebui să-și respecte angajamentele la a căror proiectare au participat. Așa că nota de plată va fi foarte consistentă”, a precizat președintele CE, în timpul unui discurs în Parlamentul belgian.

Potrivit rapoartelor, Marea Britanie ar putea plăti  Uniunii Europene până la 60 de miliarde de euro după ce negocierile pentru Brexit vor fi demarate.

Afirmațiile lui Juncker au venit în contextul în care membrii din Camera Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit  au început marți a doua zi de discuții pentru factura guvernului Uniunii Europene (Notificarea de Retragere), care, dacă va fi aprobată, îi va permite premierului Theresa May să activeze articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, și să înceapă discuțiile oficiale cu UE.

 

Oficialul european a vorbit și despre cererea Uniunii Europene ca Londra să acopere cheltuielile viitoare la care Marea Britanie s-a angajat să cotizeze ca membru al Blocului comunitar.

Citește mai multe despre Jean Claude Juncker și UE - Uniunea Europeană pe Libertatea.

Comentarii