MENIU CAUTĂ

Juncker spune că situația nu este tocmai bună în România în 2018

Distribuie

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a vorbit într-un interviu Digi 24 despre România, iar mesajul său principal a fost că situația din țara noastră nu este tocmai bună, anul trecut lucrurile stând mult mai bine.

Întrebat despre faptul că în discursul de anul acesta despre starea națiunii în Uniunea Europeană nu a menționat România decât într-o referire privind statul de drept, în timp ce anul trecut a lăudat progresele făcute de București, Juncker a spus că, ”Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept”

Președintele Comisiei Europene a fost întrebat și despre situaţia din România în acest moment la capitolul stat de drept şi justiţie.

”Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a răspuns Juncker pentru Digi 24.

Anul trecut în timpul discursului său anual privind Starea Uniunii Europene, Jean Clude Junker a declarat, printre altele, că acceptarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen este o necesitate și că acest lucru trebuie să se realizeze cât mai repede.


Citește și Libertatea a vorbit cu primarul care i-a numit pe români „beţivi şi puturoşi”: „Când mă duc după oameni, eu asta găsesc pe la cârciumi”


 

Citește mai multe despre Jean Claude Juncker, Romania și statul de drept pe Libertatea.

Comentarii