De Daniel Stanciu, Răzvan Luțac,

În weekend, la Casa Rațiu din Turda, maghiarul Janos Karpati a vorbit mai multe despre societatea maghiară și schimbul de generații care acceptă un lider autoritar precum Viktor Orban. 

În prezent la săptămânalul politic 168 Óra, Karpati a fost corespondentul Agenției Maghiare de Presă la Bruxelles. 

Întrebat cum de majoritatea maghiarilor apreciază regimul lui Viktor Orban, Karpati a făcut o paralelă cu generația anilor ‘70-80. 

“În Ungaria, regimul comunist a fost mult mai ușor decât aici, în România. Pe vremea lui János Kádár, ideea era simplă: noi îți dăm pâinea și untul, tu îți vezi de treabă și lași politica în seama noastră.

În Ungaria de acum, maghiarul businessman, 40 de ani, gândește la fel. Își vede de carieră, de familie, lasă politica în seama lor.

Practic, maghiarul de rând a ajuns să gândească, dintr-un punct de vedere, așa cum o făceau părinții săi”, a punctat Karpati.  

János Kádár a fost liderul comunist al Ungariei între 1956 și 1988, fiind secretarul general al Partidului Socialist Muncitoresc. 

Viktor Orban este premier al Ungariei (1998-2002, din 2010) și președintele partidului de dreapta Fidesz (din 1993, cu o întrerupere între 2000-2003). 

Citeşte şi:

Aroganța răului cel mai mic | Despre pretextele lui Iohannis de a nu sta față în față cu Dăncilă

Ce arată datele centralizate de la 86 de primării din județul Vaslui. Peste 4.000 de copii au un părinte plecat în străinătate

Studentul SNSPA cu media 10 care a protestat în fața BCU pentru că nu a fost lăsat să intre la „dezbaterea” lui Iohannis spune că și în public s-a intrat cu pile!

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă