Mergi direct la conținut »
UPDATE | Klaus Iohannis, solicitare de ultimă oră pentru Guvern: "Să găsească de urgență soluțiile, astfel încât toți românii să poată vota astăzi!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Klaus Iohannis, solicitare de ultimă oră pentru Guvern: "Să găsească de urgență soluțiile, astfel încât toți românii să poată vota astăzi!"

UPDATE | Klaus Iohannis, solicitare de ultimă oră pentru Guvern: „Să găsească de urgență soluțiile, astfel încât toți românii să poată vota astăzi!”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe pagina de Facebook, în care cere Guvernului să găsească soluţii pentru ca toţi românii să îşi exprime votul, la alegerile europarlamentare şi referendumul pe Justiţie. Şeful statului îi roagă pe românii care stau la cozi să nu îşi piardă răbdarea şi să nu renunţe la vot.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat într-un atac la adresa Executivului condus de Viorica Dăncilă, pe care l-a acuzat de „incompetenţă”.

Dragi români, oriunde ați vota, în orice oraș al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să stați la cozi uriașe pentru a vă exercita un drept constituțional. Vă mulțumesc pentru că vreți să faceți o Românie mai bună! Solicit autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!„, a transmis şeful statului.

Şeful statului a revenit, cu un comunicat oficial, în care spune că „este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot”.

„Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21.00, când se închid oficial urnele. Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului României și Biroului Electoral Central să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota”, spune preşedintele.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Președintele cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota.

Votul din diaspora este marcat și la acest scrutin de cozi interminabile. Mii de români care doresc să își exprime dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare 2019 au mers încă de la deschidere la secțiile de votare din principalele orașe din Europa, pentru a fi siguri că apucă să voteze. La multe secții de votare, oamenii stau la cozi, în unele orașe acestea întinzându-se pe zeci de metri.

Vezi imagini incredibile din Londra, unde este o coadă interminabilă la secția de votare din cartierul botezat „Little Romania”! Totodată, a fost mobilizare exemplară a diasporei și în Germania, Italia, Olanda și Belgia.

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis


Citește și:

Close
Închide
  Close