De Valentina Postelnicu,

Preşedintele comisiei de muncă, Adrian Solomon, a anunţat că în cadrul dezbaterii din comisiile reunite se vor modifica doar articolele declarate neconstituţionale, de către CCR.

Opoziţia şi-a exprimat nemulţumirea, cerând o dezbatere mai amplă pe proiectul de lege şi i-a acuzat pe cei de la Putere că nu au bani pentru a pune în aplicare aceste majorări de pensii.

Lia Olguţa Vasilescu: Legea a fost amânată şase luni, ceea ce a dus la întârzierea recalculării pensiilor. Pensiile ajung la acelaşi nivel, în unele cazuri, cu pensiile speciale

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, iniţiatoarea proiectului de lege, pe vremea când era ministru al Muncii, a spus că modificările aduse în comisie au vizat corelări, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionalitate.

Ea a precizat că legea a fost amânată şase luni, pentru aceste clarificări, ceea ce a întârziat reclacularea pensiilor, de către Casa Naţională de Pensii.

„Trebuie să avem o mobilizare suplimentară la Casa de Pensii”, a spus deputatul PSD, arătând că este nevoie de angajări în sistem, pentru aceste recalculări.

„Pe toate simulările, pensionarii ajung în cuantum, la nivelul pensilor speciale, un profesor universitar va avea o pensie de 8,.00 0de lei, un pensionar militar are 3.500 de lei. Vorbim de un nivel mare al pensiilor, pe această nouă lege, şi cred că este foarte aşteptată”, a mai spus Vasilescu.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Lia Olguţa Vasilescu afirma, luni, că modificările la proiect sunt doar de nuanţă.

„Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituţională, dar pentru trei paragrafe s-a simţit nevoia ca să se facă nişte precizări mai clare. Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foartre simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot. Am vorbit şi cu preşedintele (Camerei Deputaţilor-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate şi sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care porneşte de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei şi ajunge la 140 de miliarde lei”, a declarat, luni, la Parlament, Lia Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Cum au economisit estonienii 140 de ani de muncă. Țara cu toate serviciile online oferă experiența lor gratuit, oricui vrea să implementeze sistemul | CORESPONDENȚĂ DIN TALLINN (4)

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens