Mergi direct la conținut »
Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână, va alerga 5.500 de kilometri până în Laponia. "Am decis să împing orice limită la maxim" Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână, va alerga 5.500 de kilometri până în Laponia. "Am decis să împing orice limită la maxim"

Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână, va alerga 5.500 de kilometri până în Laponia. „Am decis să împing orice limită la maxim”

Ultramaratonistul Levente Polgar vrea să alerge, în premieră, peste 5.500 de kilometri până în Laponia. Sportivul din Aiud spune că aceasta este provocarea sa pentru anul 2019. Traseul îi este necunoscut, dar vrea să-și împingă "orice limită la maxim" pentru a ajunge în țara lui Moș Crăciun.

Levente Polgar are la activ mai multe competiții care testează limitele atleților la maximum. În 2016 și 2017 a alergat la 170 de kilometri la Ultramaratonul Montblanc, dar și la numeroase competiții din România.

De altfel, este este primul sportiv cu handicap care a fost acceptat să alerge la „6633 Arctic Ultra”, ultramaratorul de la Cercul Polar, considerat cel mai dur din lume. Din păcate, a fost nevoit să abandoneze concursul din cauza furtunii polare.

Levente Polgar, primul concurent cu dizabilităţi de la Artic Ultra 6633: „Am plâns ca un copil când am abandonat

Pentru anul 2019, ultramaratonistul, care este și voluntar Invictus, vrea să realizeze o performanță inedită pentru România. Vrea să alerge până 5.500 de kilometri până în Laponia, regiune din nordul Finlandei.

„Nu mai este un vis, este o provocare, una de care sper să fiu demn”, a mărturisit Levente Polgar pentru Ziarul Unirea.

Levente urmează să plece în acest periplu la mijlocul lunii martie și va fi însoțit de Daniel Maco, un sportiv clujean de top.

Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână, va alerga până în Laponia

Levente Polgar, în imaginea din dreapta
sursă foto: Ziarul Unirea

Cei doi vor purta tricouri Invictus şi drapelul României.

„Vom ieşi din România prin vama Jimbolia. Am ales sa tranzitam prima ţară, Serbia! Serbia este varianta aleasă pentru a avea 5500 km. Urmează Slovenia, Italia, Franţa, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda. Vom trage sania pe roţi, în care vom pune cele necesare. Vom arbora drapelul României tot traseul. Ne vom mişca zi şi noapte. Vom dormi extrem de limitat, 2 ore seara, respectiv 2 ore dimineaţa. Vom dormi strict în cort sau hamac”, a declarat sportivul din Aiud, pentru sursa citată.

Sportivul din Aiud recunoaște că traseul îi este necunoscut și spune astfel de provocări îl atrag mai mult.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

„După ce am tranzitat România ne propusesem să alergăm anual câte o ţară, fapt ce nu s-a materializat. Am decis să împing orice limită la maxim, şi atunci alergăm prin toată Europa. Să văd Europa de pe picioarele mele, să interacţionez cu străinii, ca român. Punctul final, Laponia, că doar nu voi rata căsuţa lui Moş Crăciun”, povesteşte Levi.

Levente Polgar spune că întreaga călătorie va fi suportată din propriul buzunar.

„Vor fi cheltuieli cu baterii, alimente, apă, haine plus bacuri, vapor Franţa – Anglia şi avion la întoarcere. Dacă nu ne ajung banii, ne întoarcem pe jos. Momentan nu se sponsorizează nimeni. Ce avem noi, şi cu Dumnezeu înainte! Sperăm ca oamenii din drumul nostru să fie indulgenţi! Orice sprijin e binevenit!”, a spus ultramaratonistul fără o mână.

Levente Polgar şi Daniel Maco își propun ca în cel puțin două luni să se întoarcă acasă. Până la momentul plecării, cei doi sportivi fac antrenamente de forță și pregătirile necesare unui astfel de expediții.


Citește și Recomandările culturale ale săptămânii. De la filmul cu violență ca-n cartierele noastre în anii 90 la spectacolul despre adolescenți și sexualitate


 

Close
Închide
  Close