Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO| PNL a validat lista candidaţilor la europarlamentare, cu Rareş Bogdan, cap de listă. Orban: "Este un campion al luptei împotriva minciunii"

FOTO| PNL a validat lista candidaţilor la europarlamentare, cu Rareş Bogdan, cap de listă. Orban: „Este un campion al luptei împotriva minciunii”

PNL a validat, joi, lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 26 mai, care este deschisă, în mod surprinzător, de un om din afara partidului: Rareş Bogdan, jurnalist. Acesta s-a înscris deja în partid, pentru a se afla pe primul loc, pe lista liberalilor. Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, după vot, că Rareş Bogdan este "un campion al "luptei împotriva minciunii", şi că revine în partid pentru a intra pe "câmpul de bătălie".

De Valentina Postelnicu,

Foto: Dumitru Angelescu

Ludovic Orban: „Rareş Bogdan revine în PNL şi intră pe câmpul de bătălie, este un devărat campion al luptei împotriva minciunii”

UPDATE ora 16. 10 Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, joi, după şedinţa conducerii partidului, că PNL este „cel mai respectat partid, la nivel european”.

„Avem cea mai puternică listă, avem oameni care au făcut lucruri palpabile, în viaţa lor”, a spus preşedintele PNL, despre lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Despre Rareş Bogdan, Ludovic Orban a spus că revine în PNL şi intră pe câmpul de bătălie. „Este un adevărat campion al luptei împotriva minciunii, dezinformării, minciunii”, a spus Orban.

UPDATE ora 15.10 PNL a validat lista la europarlamentare.

Candidaţii PNL la alegerile pentru PE sunt:

 1. Rareș Bogdan
 2. Mircea Hava
 3. Siegfried Mureșan
 4. Vasile Blaga
 5. Adina Valean
 6. Daniel Buda
 7. Dan Motreanu
 8. Gheorghe Falca
 9. Cristian Busoi
 10. Marian Jean Marinescu
 11. Vlad Nistor
 12. Mihai Țurcanu
 13. Violeta Alexandru

UPDATE ora 14.30 Rareş Bogdan a ajuns, joi, la şedinţa conducerii PNL în care se validează lista pentru Parlamentul European. Acesta s-a înscris în Organizaţia PNL Sector 1, pentru a putea candida din partea formaţiunii, pe primul loc, la scrutinul din 26 mai.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Liberalii îşi prezintă, joi, la Parlament, candidaţii la europarlamentare, după luni întregi de negocieri şi conflicte interne, pentru un post la Bruxelles. Partidul a luat o decizie riscantă, să îşi deschidă lista cu un jurnalist.

Este vorba de Rareş Bogdan, despre care preşedintele PNL Ludovic Orban spunea că este un „câştig” pentru partid, dacă se va decide să candideze.

LIBERTATEA a scris încă de la sfîrşitul lunii februarie că jurnalistul Rareş Bogdan s-a înscris în PNL şi va candida, pe primul loc, pe lista partidului la alegerile europarlamentare din luna mai.

Rareş Bogdan este urmat, pe locul doi, de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava. Pe locul trei se află europarlamentarul traseist Siegfried Mureşan, care a venit la PNL de la PMP. Pe locul 4 şi 5 se află doi europarlamentari, Daniel Buda şi Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Prezenţa Adinei Vălean pe un loc eligibil se explică prin ieşirea din cursa electorală a lui Crin Antonescu. Fostul preşedintele PNL Crin Antonescu nu se află pe lista partidului pentru europarlamentare, deşi şi-ar fi dorit să candideze.

Acesta a fost criticat de mai mulţi lideri din partid, care au transmis că relaţia acestuia cu PSD-ul, din timpul alianţei USL, ar face rău imaginii partidului.

În plus, i s-a reproşat că nu a ieşit, în ultima vreme, cu mesaje clare împotriva actualei Puteri.

Şi Ludovic Orban a confirmat tensiunile din partid, pe tema candidaturii lui Antonescu. „Crin Antonescu este printre candidaţi. Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional. Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat întotdeauna pasiuni atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă”, a comentat recent Orban, întrebat dacă Antonescu se va afla pe lista PNL la europarlamentare.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Orban a pus şi o condiţie pentru candidatura lui Crin Antonescu la europarlamentare, şi anume ca, pe locurile eligibile să nu se afle alţi membri ai familiei, cu referire directă la soţia acestuia, Adina Vălean.

Pe locul 6 pe lista PNL se află Vasile Blaga, fostul co-preşedinte al partidului şi fost preşedinte PDL. El este urmat, pe locul 7, de Dan Motreanu, iar pe locul 8 se află Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Actualul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, europarlamentar în funcţie, se află pe locul 9, pe lista PNL la europarlamentare. Pe locul 10 se află Marian Jean Marinescu, tot actual eurodeputat.

PNL, cotat între 26% şi 28%, la alegerile europarlamentare

Ludovic orban afirma, recent, că liberalii stau bine în sondajele interne. Astfel, potrivit liberalilor, PSD are în jur de 27% până la 30%, în timp ce liberalii au un procent între 26% şi 28%.

PNL a început deja să folosească un slogan de pre-campanie: „România în primul rând”.

Citeşte şi: BREXIT – Parlamentul britanic votează astăzi dacă UK iese din UE fără acord. Principalele scenarii după eșecul Theresei May

 

 

Close
Închide
  Close