Mergi direct la conținut »
UPDATE. Liberalii și-au stabilit criteriile pentru candidaturile la europarlamentare; Cel care deschide lista va fi stabilit de Biroul Executiv, la propunerea lui Orban
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. Liberalii și-au stabilit criteriile pentru candidaturile la europarlamentare; Cel care deschide lista va fi stabilit de Biroul Executiv, la propunerea lui Orban

Liberalii și-au stabilit criteriile pentru candidaturile la europarlamentare. Potrivit deciziei, cel care deschide lista va fi stabilit de Biroul Executiv, la propunerea liderului partidului, Ludovic Orban. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale. Fiecare doritor va prezenta conducerii un proiect pentru activitatea din cadrul Parlamentului European.

De Valentina Postelnicu,

Liberalii vor să își finalizeze candidații la europarlamentare până la 1 noiembrie 2018

UPDATE. Candidaţii trebuie să intre în campanie începând cu data de 1 septembrie și să solicite votul de susţinere din partea filialelor din euroregiunea în care candidează, a anunțat Ludovic Orban, la finalul ședinței conducerii PNL.

Președintele PNL a menționat că este necesar votul a jumătate plus unu dintre filialele din fiecare regiune de dezvoltare – urmând să se stabilească configuraţia finală a listei respectând principiul reprezentării echilibrate a fiecărei regiuni pe lista naţională în baza criteriilor criteriilor pe care le-am stabilit, respectiv experienţa politică, administrativă şi profesională, calitatea proiectului şi experienţă în relaţiile internaţionale.
El a arătat că la Consiliul Naţional de sâmbătă se va discuta despre criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor PNL pentru PE.

„Astăzi am stabilit ordinea de zi a Consiliului Naţional care va avea loc pe 4 august. Pe ordinea de zi o să fie un raport al Biroului Executiv, vor fi două proiecte de hotărâre, cel referitor la criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, un calendar de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit ”Principiile bunei guvernări liberale'”, a mai spus Orban.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Candidaturile PNL, depuse până la data de 1 septembrie

Membrii PNL care vor să candideze la europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până pe 1 septembrie. Dosarul de candidatură va trebui să cuprindă un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.

Pentru a putea candida pe listele PNL, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unul dintre filialele din regiunea de dezvoltare.

În plus, primul loc pe lista de candidaturi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

Fiecare regiune de dezvoltare va avea câte patru candidaţi plus un supleant.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Forma finală a listei de candidaturi va fi votată cel târziu pe 1 noiembrie de Biroul Politic Naţional.

Aceste criterii, calendarul şi procedura de alcătuire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare urmează să fie înaintate Consiliului Naţional al PNL care va avea loc pe 4 august la Bucureşti.

Liberalii deja se pregătesc de europarlamentare. Un fost lider al partidului, Theodor Stolojan, care este în prezent europarlamentar, a anunțat deja că nu mai dorește să candideze.

Lista va fi deschisă cel mai probabil de liderul partidului, Ludovic Orban. Mulți dintre actualii eurodeputați vor să își păstreze mandatul, iar noua achiziție a partidului, Siegfried Mureșan, provoacă tensiuni în rândul foștilor liberali cu ștate vechi în partid. Se prefigurează și intrarea în cursă a lui Vasile Blaga dar și a lui Dan Motreanu, după victoriile din justiție.

Close
Închide
  Close