MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 16:59

Liderii PSD, luați prin surprindere de anunțul lui Liviu Dragnea privind convocarea Congresului extraordinar

Distribuie

Liderii PSD, luați prin surprindere de anunțul lui Liviu Dragnea privind convocarea Congresului extraordinar. Majoritatea celor care au venit, miercuri, la sediul central al partidului, la Comitetul Executiv Național, au mărturisit că nu știau despre intenția șefului lor de a convoca Congresul și că acesta le va explica motivele pe care le-a avut pentru a lua această decizie.

Valeca: Am aflat şi eu – acum vin de la Parlament în maşină, o să vedem care este motivaţia

Liderul PSD Argeş, Şerban Valeca a declarat despre organizarea unui Congres extraordinar, că trebuie văzută motivaţia, el precizând că nu a știut despre această intenție a președintelui PSD. 

Am aflat şi eu – acum vin de la Parlament în maşină, o să vedem care este motivaţia şi, dacă… s-ar putea să fie nevoie pentru să spunem revigoraarea documentelor programatice ale partidului. N-are legătură neaparat cu guvernul sau… Nu ştiu care este motivaţia.,, trebuie să ne spună motivaţia. Este nevoie de reconfirmarea lui Liviu Dragnea???? Nu, după părerea mea nu. A plătit poliţe Dragnea la senat???? Nu cred.

Buzatu (Vaslui): N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta pentru Congres

Și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a fost luat prin surprindere de anunțul șefului său.

„N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta, dar, dacă ştiţi ceva, să-mi spuneţi şi mie”, a afirmat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, precizând că dacă Liviu Dragnea 'dacă va propune lucrul, va da şi motivaţia necesară'.

El a menționat că trebuie văzut ce anume își dorește președintele PSD. 'Dacă dorim să accelerăm (n.r. programul de guvernare), au fost nişte momente foarte complicate care au dus la unele întârzieri şi din punctul acesta de vedere”.

Întrebat dacă este nevoie de un vot de încredere în partid, Buzatu a arătat că „nu s-a pus problema aceasta”. Totodată. el consideră că problema unui candidat la prezidenţiale ar trebui rezolvată de PSD. „La un moment dat vom discuta Nu ştiu dacă congresul din martie va fi dedicat acestei chestiuni, dar e o chestiune importantă pe care PSD trebuie să o rezolve”.

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe consideră că este nevoie de un congres: „Nu este nevoie. Partidul este unit, avem un preşedinte ales… Pentru ce ne trebuie congres?”.

Și ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, vicepreşedinte al PSD, susţine propunerea făcută de Liviu Dragnea privind organizarea Congresului.

„România are nevoie de un proiect major şi eu susţin propunerea pe care a făcut-o domnul preşedinte Liviu Dragnea şi sper să avem un congres care să aibă un rezultat al construcţiei pentru România”, a argumentat Plumb, arătând că nu trebuie aleasă o nouă conducere: „În niciun caz. Partidul are deja conducere, inclusiv preşedintele partidului, care e ales de toţi membrii PSD”.

„A fost congres” – a spus și preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Citește și: Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, la interviurile Libertatea Live. „România nu-şi dorește o Europă cu mai multe viteze'

Loading...
Comentarii