De Mihai Niculescu,

Numărul absolvenţilor în inginerie şi construcţii din regiunea nord-est este mare, salariile sunt cele mai mici din ţară, arată datele unui raport realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International România. Tot în regiunea Moldovei se regăseşte şi cea ma mare parte a populaţiei inactive sau în căutare de loc de muncă: peste 800.000, arată economica.net.

Regiunile de la nordul și vestul Carpaților, în Transilvania, au de două ori mai multe locuri de muncă în industrie decât regiunile sudice Zona de vest a fost preferată de mulţi producători, în special cei din industria auto, pentru deschiderea de noi fabrici, totul fondul existenţei legăturii rutiere directe cu Vestul.

Discrepanța este și mai mare când comparăm Transilvania cu Moldova, care are de cinci ori mai multe locuri de muncă disponibile in industrie. În această regiune numărul celor caută un loc de muncă este cu 25% mai mare faţă de cei din Transilvania.

„Cu o rată a populaţiei inactive de aproape trei ori mai mare decât în Transilvania, Moldova are un uriaş potenţial neexploatat. Soluțiile pe termen lung în ceea ce priveşte forța de muncă sunt construirea autostrăzilor, dar şi stimulente creative de la autoritățile publice și, poate, companiile de construcţii ar putea îmbunătăţi mobiltiatea forţei de muncă prin locuinţe”, precizează raportul.

Sursa foto: ziaruldevaslui.ro


Citește și: FOTO&VIDEO/ Imagini de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului


 

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă