De Mihai Niculescu,

Numărul absolvenţilor în inginerie şi construcţii din regiunea nord-est este mare, salariile sunt cele mai mici din ţară, arată datele unui raport realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International România. Tot în regiunea Moldovei se regăseşte şi cea ma mare parte a populaţiei inactive sau în căutare de loc de muncă: peste 800.000, arată economica.net.

Regiunile de la nordul și vestul Carpaților, în Transilvania, au de două ori mai multe locuri de muncă în industrie decât regiunile sudice Zona de vest a fost preferată de mulţi producători, în special cei din industria auto, pentru deschiderea de noi fabrici, totul fondul existenţei legăturii rutiere directe cu Vestul.

Discrepanța este și mai mare când comparăm Transilvania cu Moldova, care are de cinci ori mai multe locuri de muncă disponibile in industrie. În această regiune numărul celor caută un loc de muncă este cu 25% mai mare faţă de cei din Transilvania.

„Cu o rată a populaţiei inactive de aproape trei ori mai mare decât în Transilvania, Moldova are un uriaş potenţial neexploatat. Soluțiile pe termen lung în ceea ce priveşte forța de muncă sunt construirea autostrăzilor, dar şi stimulente creative de la autoritățile publice și, poate, companiile de construcţii ar putea îmbunătăţi mobiltiatea forţei de muncă prin locuinţe”, precizează raportul.

Sursa foto: ziaruldevaslui.ro


Citește și: FOTO&VIDEO/ Imagini de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului


 

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense