MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Locul în care William Shakespeare a scris „Romeo şi Julieta” a fost identificat. Explicația istoricului care a făcut descoperirea

Distribuie

Un istoric de teatru susține că a descoperit locul exact în care William Shakespeare a scris piesa "Romeo şi Julieta". Geoffrey Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria şi Albert, susține că faimosul dramaturg a locuit cu chirie într-o locuință a breslei pielarilor, situată în apropierea bisericii St Helen din Londra, relatează BBC.

Până acum se știa că William Shakespeare a trăit în apropiere de gara de pe Liverpool Street între 1597 şi 1598. Istoricul de teatru Geoffrey Marsh spune că a descoperit locul exact în care dramaturgul a scris tragedia „Romeo și Julieta”.

Dovezile prezentate de Marsh sugerează că Shakespeare a locuit într-o casă de lângă Biserica St Helen, la numărul 35 de pe strada Great St Helen’s. Acum, în acest loc se află un bloc de birouri.

Clădirea de birouri a fost ridicată pe locul casei în care se crede că Shakespeare a scris „Romeo și Julieta”
sursă foto: captură Google Street View

Mai mult, Marsh a descoperit că Shakespeare era în 1590 chiriaş al breslei pielarilor din Londra, Company of Leathersellers.

„Locul unde a trăit Shakespeare la Londra ne oferă o înţelegere mai profundă a surselor de inspiraţie pentru opera şi viaţa sa”, a declarat Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria şi Albert, conform Agerpres.

„La câţiva ani de când s-a mutat din Stratford la Londra, el trăia într-una dintre cele mai bogate parohii din oraş, alături de personalităţi publice importante, de comercianţi bogaţi, de medici apreciaţi şi de muzicieni”, a explicat istoricul.

Geoffrey Marsh a precizat că, la acea vreme, comercianții aveau relații în toată Europa, iar medicii „erau în contact cu cea mai progresistă gândire a momentului din universităţile din Italia şi Germania”.

„Traiul într-un un astfel de centru de putere din Londra i-a crescut statutul, într-un moment în care acesta îşi clădea o carieră, căuta să obţină un blazon de familie şi plănuia să-şi cumpere o casă impresionantă şi scumpă în Stratford”, a menționat istoricul. 

În 2016, o echipă de investigatori a descoperit că mormântul lui William Shakespeare a fost profanat, și, potrivit unor cercetări hi-tech, craniul dramaturgului a fost furat.

 


Citește și:

EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!


 

Comentarii