Mergi direct la conținut »
Lovitură dură primită de Ungaria! S-a votat activarea Articolului 7 din Tratatul UE, pentru „nerespectarea statului de drept”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Lovitură dură primită de Ungaria! S-a votat activarea Articolului 7 din Tratatul UE, pentru „nerespectarea statului de drept”

Ungaria devine a doua țară din Uniunea Europeană față de care se votează măsura activării Articolului 7 din Tratatul UE, după Polonia. La finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot.

Ungaria a fost astfel sancționată drastic de Parlamentul European, pentru nerespectarea statului de drept și a libertății ONG-urilor, rele tratamente aplicate imigranților.

Marți, Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat că Parlamentul European încearcă să „şantajeze” Budapesta în legătură cu politicile sale privind migraţia.  Mai mult Viktor Orban a spus că Ungaria nu va accepta „ameninţări”.

Articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru.

Calificat adesea drept „armă nucleară” instituţională, art.7 poate duce în cele din urmă la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special, al dreptului său de vot în Consiliul UE, organism în care cei 28 de membri definitivează legislaţiile europene.

Close
Închide
  Close