MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

UPDATE | Gardienii luați ostatici într-o închisoare din Franța, eliberați

Distribuie

O luare de ostatici a avut loc marţi seara la centrul penitenciar extrem de securizat din Alençon-Condé-sur-Sarthe, în departamentul Orne, în nord-vestul Franţei, potrivit BFMTV.

UPDATE miercuri, ora 07.00: Cei doi gardieni ținuți ostatici au fost eliberați după 5 ore. Agresorul, un deținut foarte agresiv, cu probleme psihice, a fost imobilizat de forțele de ordine, notează France 24.


Persoanele reţinute sunt o tânără stagiară şi un supraveghetor mai experimentat, potrivit Agerpres.

Agresorul care a luat ostatici este un deţinut care execută o pedeapsă de lungă durată, cunoscut pentru radicalizare şi pentru că a mai luat ostatici anterior. Tocmai din această cauză a fost transferat la închisoarea din Alençon-Condé-sur-Sarthe.

Potrivit informaţiilor BFMTV, deţinutul prezintă tulburări psihiatrice şi urmează un tratament.

Echipele regionale de intervenţie şi securitate ERIS, destinate să intervină în penitenciare, sunt la faţa locului. În prezent, negocieri sunt în curs de desfăşurare, deţinutul cerând transferul său într-o altă închisoare.

O celulă de criză a fost activată la Ministerul Justiţiei din Franţa. Un atac terorist a avut deja loc în martie în acest centru penitenciar extrem de securizat.

Foto: EPA


Consiliul Superior al Magistraturii susține că e supus unei „campanii mediatice de discreditare și decredibilizare”


Comentarii