Mergi direct la conținut »
VIDEO | M.Ap.N a anunțat că Spitalul Mobil Operaţional ROL 2, de la Ana Aslan, va fi gata astăzi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | M.Ap.N a anunțat că Spitalul Mobil Operaţional ROL 2, de la Ana Aslan, va fi gata astăzi

VIDEO | M.Ap.N a anunțat că Spitalul Mobil Operaţional ROL 2, de la Ana Aslan, va fi gata astăzi

Ministerul Apărării Naționale a oferit noi detalii despre situația lucrărilor pentru instalarea Spitalului Mobil Operaţional, în curtea Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni. Lucrările au început miercuri, iar reprezentantul M.Ap.N a anunțat că va fi gata astăzi.

De Viorel Tudorache,

”Stadiul lucrărilor este avansat având instalate complet 16 module, urmând ca până la sfârșitul zilei să finalizăm ridicarea întregului ansamblu de campare”, a precizat colonelul Jalbă Petrișor, reprezentantul Statului Major al Forțelor Terestre structura resurse, într-un mesaj video difuzat, duminică, de siteul armed.mapn.ro.

La ridicarea Spitalului Mobil Operaţional de tip ROL 2 au participat forţe și mijloace puse la dispoziţie de Batalionul 96 Geniu şi Batalionul 300 Sprijin Logistic din Bucureşti.

Acolo vor fi tratate toate cazurile ușoare și medii de coronavirus. Spitalul urmează să fie gata în cinci zile și va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Spital militar de campanie la Constanța

Guvernul a mobilizat la Constanţa un spital militar de campanie cu dotările aferente destinat spitalizării şi tratării pacienţilor infectaţi virusul COVID-19, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, prefectul George Niculescu.

Potrivit sursei citate, spitalul militar ar putea fi instalat, începând de săptămâna viitoare, chiar pe terenul alocat Ministerului Sănătăţii pentru construirea unui spital regional, în urmă cu peste patru ani, având în vedere că în apropiere funcţionează şi baza aeriană SMURD.

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează
Recomandări

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează

 

„Spitalul va avea toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile necesare de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei. În plus, tot ca urmare a demersurilor noastre, Guvernul României dispune trimiterea, la Constanţa, a unui aparat PCR Real Time pentru detectarea rapid a infectării cu COVID-19 la pacienţi”, se arată în comunicatul semnat de prefectul George Niculescu, citat de Agerpres. 

FOTO: MApN

Close
Închide
  Close