Mergi direct la conținut »
MacKenzie Bezos va deveni a patra cea mai bogată femeie din lume după divorțul de Jeff Bezos
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > MacKenzie Bezos va deveni a patra cea mai bogată femeie din lume după divorțul de Jeff Bezos

MacKenzie Bezos va deveni a patra cea mai bogată femeie din lume după divorțul de Jeff Bezos

MacKenzie, fosta soție a lui Jeff Bezos, a rămas după ce a divorțat de fondatorul Amazon cu 4% din companie, adică cu 35 de miliarde de dolari. Astfel, femeia de 48 de ani va ajunge în topul celor mai bogați oameni din lume. 

De Andreea Radu,

Jeff Bezos și fosta lui soție, MacKenzie, au anunțat joi, pe Twitter, că au finalizat detaliile finanicare ale divorțului. Fondatorul Amazon rămâne cu 75% din companie și toate drepturile de vot pe care i le-a cedat fosta soție.

MacKenzie Bezos a anunțat că păstrează 25% din pachetul deținut împreună cu Jeff Bezos, în valoare de 143 miliarde de dolari. Asta înseamnă 4% din companie, care valorează circa 35 de miliarde de dolari.

Astfel, MacKenzie Bezos va ajunge pe locul 23 al celor mai bogate persoane din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. De asemenea, ea va fi a patra cea mai bogată femeie din lume, notează CNN.

Cea mai bogată femeie din lume este moștenitoarea L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, cu o avere netă de 53,7 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea, cu o avere estimată la 44,2 miliarde de dolari, se află Alice Walton, fiica fondatorului Walmart, cea mai mare companie din domeniul comerțului cu amănuntul la nivel mondial.

Jacqueline Badger Mars este cea de-a treia cea mai bogată femeie din lume, cu o valoare de 37 de miliarde de dolari. Ea este co-proprietara celui mai mare imperiu al dulciurilor, Mars Inc.

Jeff Bezos și MacKenzie Bezos au anunțat că divorțează în luna ianuarie a anului 2019, după 25 de ani de căsătorie. Cei doi s-au cunoscut în anul 1992, pe când ambii lucrau în cadrul companiei D. E. Shaw și s-au căsătorit în anul 1993.

Foto HEPTA


Fiul cel mare al lui Andrei Pleșu, implicat într-un scandal cu droguri


 

Close
Închide
  Close