MENIU CAUTĂ
25 Mar. 2015 08:08 , de Iulian Simbeteanu

MAE: ”Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite”

Distribuie

”Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie. În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord. Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite”, informează un comunicat al MAE.
Ministerul a anunţat că verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete.
”Precizăm că până în prezent, misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistenţă din partea vreunui cetăţean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei”, se mai arată în comunicatul MAE.
150 de oameni şi-au pierdut viaţa marţi, în jurul prânzului, într-un accident aviatic. O cursă a companiei low-cost Germanwings s-a prăbuşit în munţi, în timp ce zbura dinspre Barcelona spre Dusseldorf.

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii