Mergi direct la conținut »
Maia Morgenstern a primit titlul de ''Doctor Honoris Causa'' al Universităţii ''George Bacovia''
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Maia Morgenstern a primit titlul de ''Doctor Honoris Causa'' al Universităţii ''George Bacovia''

Maia Morgenstern a primit titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Universităţii ”George Bacovia”

Titlul i-a fost înmânat actriței Maia Morgenstern,  de către rectorul Universităţii "George Bacovia", Neculai Lupu, cu prilejul deschiderii "BacFest".

„Ceremonia, ce marchează o premieră în rândul laureaţilor din anii trecuţi prin faptul că titlul este acordat unei personalităţi din teatru, încununează munca unui om deosebit, a unui impresionant artist, de ale cărei roade şi noi suntem părtaşi”, a declarat Lupu.

„Director al Teatrului Evreiesc de Stat, decan al Facultăţii de actorie de la Universitatea ‘Hyperion’, actor, societar al Teatrului Naţional Bucureşti, colaborator al multor teatre din România şi din străinătate, Maia Morgenstern a dat viaţă, sub bagheta unor mari regizori, unui popor de personaje, a întruchipat cu o forţă de creaţie extraordinară, cu talent, virtuozitate, măiestrie şi dragoste peste 140 de personaje din teatru şi film, din marea literatură românească şi universală. A fost răsplătită cu numeroase premii, premii onorante, acordate de instituţii teatrale şi de film din lumea întreagă, devenind ea însăşi un personaj al teatrului şi filmului mondial”, a declarat profesorul universitar, Nicoleta Popa.

Maia Morgenstern a îmbrăcat Toga de Doctor Honoris Causa, devenind membră de onoare a Senatului Universităţii şi membru al comunităţii academice de la Universitatea „George Bacovia”, potrivit Agerpres.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

„Sunt onorată, sunt mândră pentru acest titlu. Eu sunt actriţă, iar rolul şi rostul meu pe acest pământ este să fac lumea fericită, să o fac să râdă, în ciuda răului, a fricii, a durerilor. Acesta este crezul meu, crezul fiecărui actor, iar titlul acordat astăzi, darul pe care mi l-aţi făcut, înseamnă pentru mine semnificaţie, simboluri, cunoştinţe, răspundere, frumos, nobleţe”, a subliniat Maia Morgenstern.

FOTO: deșteptarea.ro.

Citește și

VIDEO/Viaţa neştiută a „reginei blănurilor”. Dramele prin care a trecut Flora Năstase, cândva printre cele mai bogate femei

 

 
 
Close
Închide