Mergi direct la conținut »
Țara în care sărăcia le împinge pe mame să-și alunge copiii de acasă. ”Nu mai pot să-i mai cresc, nu mai am cu ce”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Țara în care sărăcia le împinge pe mame să-și alunge copiii de acasă. ”Nu mai pot să-i mai cresc, nu mai am cu ce”

Țara în care sărăcia le împinge pe mame să-și alunge copiii de acasă. ”Nu mai pot să-i mai cresc, nu mai am cu ce”

Venezuela, cea mai bogată țară în petrol, înfruntă, în prezent, una dintre cele mai mari crize umanitare din istorie, potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Sărăcia extremă a crescut la 40%, iar tot mai mulți copii încep să moară de malnutriție. În ultimii doi ani, milioane de oameni au părăsit țara.

Mulți oameni, aflați în interiorul sau exteriorul granițelor Venezuelei, dau vina pe politicile socialiste impuse de președintele Nicola Maduro, însă susținătorii lui arată că de vină pentru dezastrul din țară sunt politicienii care fac parte din opoziție, precum și „forțele imperialiste” străine – inclusiv Statele Unite ale Americii, care au impus sancțiuni țării sud-americane, scrie BBC.

Mai mult de atât, mamele și copiii au fost cei mai afectați. Mulți micuți au ajuns pe stradă, fiindcă părinții nu își mai permiteau să-i crească, alții au ajuns cu tot cu părinți sub cerul liber.

„Astăzi am fost foarte înfometată. Nu mă simt bine. Oamenii spun de obicei că nu mă pot ajuta, dar de milă îmi dau ceva. Unii îmi spun lucruri urâte. Asta mă doare cel mai tare”, a declarat o fetiță, care stă alături de mama ei pe stradă.

Un alt exemplu este o femeie din țara condusă de Maduro. Însărcinată în șase luni, ea s-a decis deja să-și dea spre adopție copilul pentru că nu are cu ce să-l crească. Aceeași decizie a luat-o și în privința altor trei, din cei cinci pe care îi are deja.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Oamenilor le este greu să crească familii numeroase, însă foarte multe femei rămân gravide pentru că în magazine sau farmacii nu se mai găsesc deloc metode contraceptive, precum banalul prezervativ sau pastilele anticoncepționale.

„Le-am spus copiilor mei că nu vreau să-i dau, dar nu mai pot să îi cresc, nu mai am cu ce. Însă, într-o zi, am să-i recuperez”, a spus femeia, care lăcrima.


CITEȘTE ȘI: REPORTAJ/ Un om cu o inimă uriașă! Povestea emoționantă a militarului care aleargă pentru a ajuta copii bolnavi: „Ne dădeam încălțările de la unul la altul” (FOTO)


 

Close
Închide
  Close