Managerul Spitalului Victor Babeș a vorbit în emisiunea „Sănătatea la Control” despre evoluția pandemiei COVID-19 în țara noastră.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Medicul a deplâns atitudinea populației din ultima vreme, care a început să nu mai respecte distanțarea fizică și nici regulile comunicate de medicii specialiști.

Emilian Imbri este ferm convins că numărul de îmbolnăviri va crește, pentru că nu se respectă regulile zilele acestea. Iar nerespectarea regulilor, consideră managerul de la Victor Babeș, va duce la creșterea numărului de cazuri active și de internări.

El a declarat că, deja numărul de internări este în creștere la Spitalul Babeș. „Avem în jur de 300 de cazuri internate la spitalul nostru. Suntem exact ca în faza de maxim din lunile martie-aprilie. Ar trebui să explicăm populației că asimtomatic nu înseamnă că nu ai nimic. Când ești asimptomatic, valorile constante ale corpului se schimbă. În scurt timp pot apărea și simptomele”, spune Emilian Imbri.

El insistă pe faptul că medicii trebuie lăsați să-și facă meseria și susține că sfaturile medicilor și specialiștilor au fost, practic, inutile. „Vedeți cum se stă la terase. Dacă tot te îmbolnăvești, măcar nu mai apela la Avocatul Poporului să spui că în spital stai ca la închisoare”, spune Imbri.

Managerul de la Victor Babeș spune că medicii sunt obosiți și că nu vor fi lăsați să plece în concedii. „Mi-e ciudă că suntem oameni maturi și că nu știm să ne ferim nici măcar ca niște copii. Numărul deceselor a crescut la Babeș în ultimele săptămâni”, conchide Emilian Imbri.

Citeşte şi:

Coronavirus în România | 325 de cazuri în ultimele 24 de ore, la peste 12.200 de teste. Inițial, autoritățile au transmis date parțiale privind numărul de teste

Verificări de amploare la punctele de frontieră. Peste 1.800 de persoane care au intrat în țară în ultimele 24 de ore, trimise în izolare

Spectacol ilegal pe plaja din Tuzla. Organizatorii și participanții au fost amendați cu 10.000 de lei | VIDEO

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI