Visarion Alexa, preotul paroh al Bisericii Sfântul Nicolae din Militari, şi totodată duhovnicul Iuliei, al mamei şi al bunicii acesteia, a declarat că adolescenta nu a mers niciodată singură la spovedanie, ci însoţită de una dintre cele două, care rămânea la câţiva metri depărtare.
„A existat o discuţie cu mama şi cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reuşit să o oprim eu, mama, bunica, toţi ne-am implicat şi am oprit-o pe Iulia. Şi am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinţii nu şi-au făcut datoria. Mama şi bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut faţă de un copil, să încerce să o facă să înţeleagă că nu este încă vremea să facă opţiuni de viaţă în sensul acesta”, a declarat duhovnicul pentru Mediafax.
Întrebat dacă o mănăstire ar fi putut-o primi fără să semnaleze acest lucru, Alexa a răspuns că „a o primi da, a rămâne nu”.
„Dacă cineva bate la uşa mânăstirii cerând ajutor să ştiţi că nu li se cere nici buletinul şi nici cazierul. Orice mânăstire poate să ofere ospitalitate, să dea o farfurie cu mâncare atunci când cineva străin bate la uşa ei. Când primesc un copil, e posibil să se alerteze puţin, dar tot îl primesc. Nu avea la ea niciun document, absolut nimic, şi nu arăta ca un copil de 15 ani, ci mai degrabă ca unul de 18 ani, aşa că ea ar fi putut fi găzduită de o mănăstire, dar ziua următoare s-ar fi vorbit cu ea cine este şi cum poate fi ajutată. Dacă ar fi urmat un proces firesc, fără amploarea pe care a avut-o acest eveniment, cu certitudine în câteva zile ar fi fost anunţată Poliţia, pentru că oricât ai vrea să ascunzi tot se află cine eşti”, a mai spus părintele paroh.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro