De Cristian Burcioiu,

  • Premiul Grigore Moisil pentru Ştiinţe Exacte a fost acordat academicianului Ioan Iovitz Popescu, pentru Lucrarea „Lambda – Structura textelor”, publicată în seria „Studies in Quantitative Linguistics” 10-2011 RAM-Verlag” Ludenscheid, Germania.
  • Premiul Henry Coandă pentru Ştiinte Aplicate a fost acordat prof. univ. doctor inginer Boris Plahteanu, pentru Lucrarea „Nicola Tesla – Geniul Luminii şi Energiei, Integrala Invenţiilor”.

 

  • Premiul Carol Davila pentru Medicină a fost acordat acad. prof. Doctor Laurenţiu Mircea Popescu, pentru Lucrarea „Cercetare ştiinţifică fundamentală cu privire la telocite.

 

  • Premiul Constantin Brâncuşi pentru Artă şi Cultură a fost acordat maestruluiSorin Ilfoveanu, pentru Expoziţia personală „Desene 2008-2011”.

 

  • Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomaţie şi Politologie a fost acordat domnului Mihai Botorog, pentru Proiectul: Coordonarea operațiunii de evacuare în siguranță a civililor români din Libia, Februarie 2011.

 

  • Premiul Eugeniu Carada pentru Economie a fost acordat domnului doctor Cristian Păunescu şi istoricului Marian Ştefan, pentru lucrarea „Tezaurul Băncii Naţionale a României la Moscova”.

 

  • Premiul Spiru Haret pentru Educaţie, Mediu, Social a fost acordat prof. univ.doctor Silviu Cristian Mirescu, pentru Lucrarea „Cadrul de referinţă al curriculum-ului naţional pentru învăţământul preuniversitar: un imperativ al reformei curriculare”.
Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!
Recomandări

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

„Marea Lojă Naţională din România, în colaborare cu Academia Română, a inaugurat, anul trecut, la data solstiţiului de vară, un eveniment care îşi doreşte să devină o sărbătoare anuală a minţilor strălucite şi a talentului românesc. Este o idee comună, generoasă, de aducere în prim-plan a valorii, inteligenţei româneşti, care contribuie cu ceva concret pentru dezvoltarea ţării. Marea Lojă Natională din România are un drum foarte bine stabilit şi o strategie clară prin aducerea în prim-plan a valorii, prin sprijinul acordat inteligenţei. Azi am sărbătorit şi premiat inteligenţa ajunsă la maturitate. Ne procupă in aceeaşi măsură şi inteligenţa în formare. Mă refer la bursele acordate studenţior români din ţară şi străinătate, pe care i-am invitat ca la finalizarea studiilor să vină să îşi ajute ţara. Multumesc presedintelui Academiei Române, academicianul Ionel Haiduc, cel care, încă din primul moment în care i-am vorbit de acest proiect, a inteles importanţa acestuia. Mulţumesc tuturor celor care au alcătuit comisiile, celor pe care i-am rugat să se ocupe de eveniment, managerului de proiect, Remus Borza. Înţelegem cu toţii că ce se intâmplă nu înseamnă decât un efort comun, în promovarea, aducerea şi menţinerea României pe locul foarte sus situat pe care îl merită în Europa şi în lume”, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu Bălănescu.
 
„Academia Română a colectat pentru acest eveniment nominalizările, a contribuit la selectarea premianţilor şi a avut rol de juriu, a declarat Presedintele Academiei Române, academicianul Ionel Haiduc. Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania este una dintre rarele întâmplări care au loc în România de recunoaştere şi premiere a celor care au performanţe în domeniul ştiinţelor, culturii, literaturii. Premierea performanţelor în domeniul ştiinţelor nu se întâmplă în fiecare an şi nu în fiecare lună si de aceea Academia Română a salutat initiativa”.
Încă de la prima sa editie, Gala Premiilor Marii Loji a avut obiectiv promovarea cercetărilor originale şi creşterea capacităţii de cercetare, cu implicaţii favorabile asupra competitivităţii internaţionale a cercetării româneşti. Gala Premiilor Marii Loji a urmarit stimularea şi dezvoltarea cunoaşterii în orice domeniu de cercetare, inclusiv ştiintele socio-umane, atât prin cercetarea fundamentală cât şi prin cercetari avansate pentru dezvoltarea unor probleme complexe, prin dobândirea de cunoştinte noi cu privire la fenomene şi procese, formularea şi validarea de ipoteze originale, modele conceptuale şi teorii.
În fiecare an, pe 21 iunie M.L.N.R. va decerna în cadrul unei festivităţi organizate la Ateneul Roman, şapte  premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru domeniile de referinţă anunţaţe la prima sa editie. Premiile se acordă tuturor cetăţenilor români rezidenţi sau nerezidenţi pe teritoriul Romaniei, indiferent de sex, religie sau vârstă, masoni sau profani, care în cursul anului anterior decernării premiilor au realizat o lucrare, o descoperire, o invenţie sau o inovaţie, au emis o teorie, teoremă, ecuaţie, au pus la punct o tehnică, o etodă,  un procedeu cu impact macro-social intr-unul dintre cele şapte domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnităţii publice au adus importante servicii ori beneficii ţării.
La cea de-a doua ediţie, evenimentul a fost onorat de prezenţa a peste 700 de personalităţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic. Programul a inclus momente artistice oferite de Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu.
Gala, organizată de Marea Lojă Naţională din România şi Academia Română, s-a bucurat de sprijinul a 12 universitati: Universitatea Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi, Universitatea Babeş – Bolyai Cluj Napoca, Universitatea de Vest – Timişoara, Universitatea Carol Davila Bucureşti, Universitatea Craiova, Unversitatea Ovidius Constanţa, Universitatea de Medicina Craiova, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti şi Universitatea de Arte George Enescu Iaşi.
 
 
 

Nadal, iritat de o întrebare despre căsătorie: „O întrebare de rahat!” Cum a continuat dialogul, jurnalistul așteaptă scuze
GSP.RO

Nadal, iritat de o întrebare despre căsătorie: „O întrebare de rahat!” Cum a continuat dialogul, jurnalistul așteaptă scuze

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze